Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de proporții - Un fost subprefect, acuzat că a dat o țeapă cu 50 de apartamente vândute de mai multe ori

alba24.ro
Ovidiu Jidveian

Un scandal de proporții a izbucnit în Alba Iulia, după ce avocatul Ovidiu Jidveian, fost subprefect, a fost acuzat de vânzarea a 50 de apartamente către 155 de clienți diferiți, precum și de tranzacționarea unei garsoniere către opt persoane distincte. Acest caz extrem de controversat a condus la proteste și indignare în rândul locuitorilor orașului.

Presa locală a expus faptele și a dezvăluit că avocatul Jidveian ar fi vândut o garsonieră unui număr impresionant de opt cumpărători, o acțiune care a stârnit reacții în comunitate. Cu toate acestea, ceea ce a șocat și mai mult opinia publică este faptul că zeci apartamente, garsoniere și spații comerciale ar fi fost vândute de către Jidveian de mai multe ori, către persoane diferite.

Conform informațiilor obținute de către cetățeni și prezentate în cadrul protestelor, fostul subprefect a intrat în posesia unui teren pe care l-a achiziționat de la bunica sa. Această informație a fost adusă la cunoștința publicului după o inspecție realizată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Pe acest teren, avocatul a construit două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri, pe un teren cu o suprafață de 1148 de metri pătrați, pentru care s-au plătit 6 milioane de euro în 2019.

Un aspect crucial al acestei afaceri controversate este faptul că societatea comercială a avocatului Jidveian a întocmit promisiuni de vânzare pentru cele 50 de apartamente pentru nu mai puțin de 155 de clienți diferiți. "Menționăm faptul că sunt cazuri în care un client a achiziționat unul sau mai multe apartamente, fiind întocmite pentru fiecare în parte promisiuni de vânzare", se arată în procesul verbal al ANAF.

Această dezvăluire a stârnit un val de indignare în rândul locuitorilor din Alba Iulia. Unii dintre cumpărători sunt oameni simpli, cu resurse financiare limitate, care și-au investit economiile de-o viață pentru a cumpăra un apartament. Însă, pe de altă parte, se pare că există și cumpărători influenți în oraș, cu funcții importante, care ar fi fost implicați în această rețea complexă de tranzacții.

Oamenii au început să protesteze în fața imobilelor ridicate de avocatul Jidveian, cerând dreptate și investigații amănunțite în acest caz.

Sechestru pe bunurile avocatului

Toate bunurile avocatului Ovidiu Jidveian, dar și toate conturile bancare ale acestuia au intrat sub sechestu asigurator. Măsura a fost luată de magistrații Tribunalului Alba, vineri, 26 ianuarie 2024, notează alba24.ro.

Cererea de măsuri asiguratorii a fost formulată de e cabinetul Individual de Insolvenţă Jurj Liliana-Mariana, care este și administrator judiciar al debitoarei SC Parc Residence Alpha SRL.

Firma este în insolvență, iar magistrații au admis cererea de sechestru. Minuta pe scurt a deciziei magistraților Tribunalului Alba este publică pe portalul instanțelor de judecată.

Explicațiile avocatului

„80% din antecontracte ( din cei 150 clienți istorici) au fost rezoluționate fie expres, fie de drept, nu s-au făcut suprapuneri de vânzări pe același apartament având contract valabil, curios este că și unii participanți la protest aveau antecontractele rezoluționate.

Unele suprapuneri de numere au existat la momentul recompartimentării generând o stare de confuzie având în vedere că erau 2 corpuri de clădire și la cadastru s-a făcut o eroare și s-au inversat corpurile.

Dar la contractele ce mai erau în vigoare s-au actualizat schițele. Lucrurile nu sunt atât de grave pe cât e prezentată situația. ANAF zice că există posibile infracțiuni de evaziune fiscală, dar fără să identifice nici un fel de prejudiciu din punct de vedere fiscal.

Am încredere că prin procedura insolvenței toată lumea va fi despăgubită într-un termen rezonabil. S-a identificat un investitor care a oferit pe cele 2 blocuri o sumă acoperitoare în așa fel în care nimeni de la masă credală să nu rămână păgubit, doar că materializarea ofertei trebuie să treacă prin mecanismul juridic al insolvenței urmată de reorganizare controlată de administratorul judiciar”, a transmis avocatul acuzat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.