Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de spionaj - Austria va pune sub inculpare o persoană care a recunoscut că a spionat pentru serviciul secret turc

mit spionaj turcia

Austria va pune sub inculpare o persoană care a recunoscut că a spionat pentru serviciul secret turc, a declarat marţi ministrul de interne Karl Nehammer, precizând că autorităţile investighează şi alte activităţi suspecte, şi avertizând Turcia că această situaţie nu va fi tolerată, transmite Reuters potrivit Agerpres.

'Este vorba despre o exercitare de influenţă în Austria de către o putere străină, iar acest lucru nu va fi acceptat în niciun caz', a subliniat Nehammer într-o conferinţă de presă.

Potrivit directorului general pentru siguranţă publică, Franz Ruf, există indicii clare despre influenţa Turciei în Austria.

Informaţiile au rezultat în urma unor anchete extinse desfăşurate de poliţie după incidente violente produse în iunie la Viena între grupuri de turci şi de kurzi.

O persoană a recunoscut că a fost 'recrutată de serviciul secret turc pentru a spiona alţi cetăţeni turci sau cetăţeni austrieci proveniţi din emigraţia turcă, spre a informa apoi despre ei autorităţile de securitate turce', a afirmat Nehammer.

Ministrul a precizat că parchetul austriac va inculpa persoana în cauză, despre care el nu a dat alte detalii.

Potrivit lui Nehammer, Austria a descoperit că mai mult de 30 dintre cetăţenii săi au fost încarceraţi în Turcia între 2018 şi 2020 după ce au intrat în această ţară, şi are indicii că serviciul secret turc a încercat să-i recruteze.

'Spionajul turc nu îşi are locul în Austria. Nu există loc pentru influenţa turcă asupra libertăţilor şi drepturilor fundamentale în Austria. Vom lupta împotriva sa cu vehemenţă', a mai spus Nehammer, menţionând că Viena a informat despre cazul de spionaj Europol şi preşedinţia germană în exerciţiu a Consiliului UE.

Ministerul de Externe de la Ankara nu a comentat deocamdată în legătură cu acest caz, adaugă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.