Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de spionaj comercial în SUA: Chinezii de la Huawei, luaţi în vizor de procurori pentru furt de tehnologie

huawei logo

Gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei a refuzat să comenteze joi informaţiile potrivit cărora procurori americani investighează compania pentru furt de secrete comerciale de la parteneri de afaceri din Statele Unite, notează agenţia DPA, citând presa de peste Ocean, potrivit Agerpres.

Wall Street Journal a anunţat mai înainte, citând surse familiare cu problema, că Huawei ar fi putut fura tehnologia având legătură cu un dispozitiv robotizat pe care T-Mobile SUA l-a folosit pentru a testa smartphone-uri.

CITEȘTE ȘI: Importanţa sucului de merişoare: Te scapă de o problemă intimă

Ancheta se află într-un stadiu avansat şi ar putea conduce în curând la o inculpare. 

Glenn Schloss, vicepreşedinte de comunicaţii corporative la Huawei, a refuzat să comenteze cu privire la noile acuzaţii, dar a declarat pentru DPA că Huawei şi T-Mobile şi-au soluţionat deja disputa asupra robotului în 2017. 

Un juriu federal din Seattle a decis în mai 2017 ca T-Mobile să primească 4,8 milioane de dolari pentru presupus furt de secrete comerciale legate de dispozitiv, potrivit Seattle Times. 

Cazul legal a fost inclus ca parte a investigaţiei, scrie Journal. 

Departamentul de Justiţie al SUA nu a răspuns imediat la cererea DPA de a comenta. 

La începutul lunii decembrie, o dispută diplomatică între Canada şi China a izbucnit când autorităţile de la Ottawa au arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, la cererea autorităţilor americane. Washingtonul o suspectează de încălcare a sancţiunilor comerciale impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

CITEȘTE ȘI: Transpiri în timpul somnului? Ar putea fi semnul unor afecțiuni grave

Oficiali americani au avertizat în ultimele luni companiile naţionale ce lucrează cu Huawei, invocând temeri că producătorul chinez de echipamente ar putea accesa informaţii private dacă va obţine permisiunea de a instala servicii de telecomunicaţii. Huawei a respins acuzaţiile şi a cerut Statelor Unite să ofere dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile. 

La începutul lunii ianuarie, un manager de vânzări pentru Huawei din Polonia a fost arestat sub acuzaţia de spionaj în folosul serviciilor secrete chineze. Huawei l-a concediat pe angajat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.