Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de spionaj în Rusia: Ce s-a descoperit în calculatoarele agențiilor guvernamentale

spion

Serviciile de informaţii ruse au anunţat sâmbătă că reţelele de calculatoare a 20 de organizaţii, printre care agenţii de stat şi companii de apărare, au fost infectate cu softuri spion, apreciind că atacul a fost coordonat şi ţintit, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Serviciul federal de securitate (FSB) susţine că malware-ul folosit şi modul în care reţelele au fost infectate sunt similare cu cele utilizate în cazuri precedente de spionaj cibernetic în Rusia şi alte ţări. Agenţia nu a precizat pe cine suspectează că ar fi în spatele atacurilor.

Vezi și: ALERTĂ în SUA: Un balon cu 16 oameni la bord s-a prăbușit

"Resursele de tehnologia informaţiei ale agenţiilor guvernamentale, instituţii ştiinţifice şi militare, companii din industria de apărare şi alte entităţi implicate în infrastructuri cruciale au fost infectate", a anunţat FSB pe site-ul său într-un comunicat. 

Anunţul FSB intervine după relatările privind atacurile cibernetice asupra Comitetului naţional al democraţilor (DNC) din SUA şi a comitetului de strângere de fonduri pentru candidaţii democraţi la Camera Reprezentanţilor. 

Experţi în securitate cibernetică şi oficiali americani au spus că există dovezi că Rusia s-ar afla în spatele atacului informatic asupra DNC care a dus la scurgerea unor e-mailuri sensibile ale responsabililor partidului în scopul de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA în favoarea republicanilor. Kremlinul a negat în mai multe rânduri orice implicare în incident.

Vezi și: PREMIERĂ Lia Olguța Vasilescu își publică dosarul de la DNA: 'HALUCINANT'/ STENOGRAME

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.