Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de SPIONAJ în Rusia: Ucraina a RACOLAT un important militar

FSB

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a anunţat joi că a arestat în portul Sevastopol din peninsula Crimeea un fost militar care a activat în cadrul Statului Major al Flotei ruse de la Marea Neagră şi este acuzat de spionaj în favoarea Ucrainei, relatează agenţia EFE.

'Pe 22 noiembrie, FSB l-a arestat la Sevastopol pe căpitanul de fregată Leonid Parhomenko, fost membru al Statului Major al Flotei de la Marea Neagră. Agent al Direcţiei Generale de Spionaj din Ministerul Apărării ucrainean, el a colectat date secrete despre activitatea Flotei', se menţionează într-un comunicat al FSB. Militarul este acuzat de trădare şi riscă 20 de ani de închisoare.

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

Arestarea lui a survenit în aceeaşi zi în care Moscova a acuzat Kievul că serviciile secrete ucrainene au capturat doi militari ruşi la un punct de frontieră dintre Ucraina şi Crimeea şi i-au dus apoi cu forţa pe teritoriul ucrainean. În replică, autorităţile de la Kiev au spus că aceşti militari sunt 'dezertori' din armata ucraineană.

Potrivit Moscovei, cei doi militari au fost păcăliţi să se prezinte la punctul de trecere a frontierei cu promisiunea că vor primi acolo diplome universitare ucrainene, dar odată ajunşi în respectiva locaţie au fost reţinuţi de agenţii Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) şi transportaţi apoi în Ucraina, informează agerpres.ro.

Citește și: Mărturia unei FEMEI: Mi-am TATUAT VAGINUL ca să mă relaxez SEXUAL

Conform versiunii Kievului, cei doi 'dezertori' au fost capturaţi când intenţionau să cumpere diplome ucrainene pentru a obţine pe baza acestora avansarea în grad în armata rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.