Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic fără precedent! Ambasadorul rus, solicitare către ministrul britanic de externe: 'Credem că a sosit momentul'

scandal

Ambasadorul rus la Londra, Aleksandr Iakovenko, a solicitat o întrevedere cu ministrul britanic al Afacerilor Externe Boris Johnson, relaţiile dintre cele două părţi fiind "total nesatisfăcătoare", în cazul Skripal, a precizat sâmbătă, un purtător de cuvânt al ambasadei pentru AFP, scrie news.ro.

"Din nefericire, starea actuală a relaţiilor Biroului de Externe cu ambasada este total nesatisfăcătoare. Credem că a sosit momentul să organizăm o întâlnire între ambasadorul Aleksandr Iakovenko şi ministrul Afacerilor Externe Boris Johnson, pentru a discuta despre ansamblul problemelor bilaterale, dar şi despre ancheta cu privire la incidentul de la Salisbury", a precizat un purtător al ambasadei ruse pentru AFP.

Ambasadorul a trimis o notă personală ministrului Afacerilor Externe, a declarat purtătorul de cuvânt. "Sperăm că partea britanică se va angaja într-o manieră constructivă şi că o astfel de reuniune va fi organizată în curând".

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al ministrului britanic de Externe a confirmat că solicitarea rusă a fost primită şi că ministrul "va răspunde în timp util".

Discuții APRINSE în Consiliul de Securitate al ONU. Rusia dezminte orice implicare în cazul Skripal: 'Se acuză fără probe?'

Relaţiile dintre Rusia şi Regatul Unit sunt tensionate după orăvirea, pe 4 martie, a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia, la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Londra acuză Moscova că l-a otrăvit pe fostul spion şi pe fiica acestuia, lucru negat categoric de Rusia, care a acuzat la rândul ei serviciile secrete britanice şi americane că se află la originea acestei otrăviri.

Cazul a provocat o gravă criză diplomatică între Moscova şi Occident, urmată de cele mai importante expulzări diplomatice din istorie.

Starea de sănătate a lui Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi a fiicei sale în vârstă de 33 de ani, s-a îmbunătăţit şi nu se mai află în stare critică.

Nepoata lui Serghei Skripal a cerut viză pentru a se întoarce în Regatul Unit, dar ministrul britanic de Interne a anunţat vineri că a refuzat cererea pe motiv că nu era conformă cu regulile de imigraţie". Ambasada rusă la Londra a calificat refuzul "regretabil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.