Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL diplomatic între Germania și SUA după ultima declarație REVOLTĂTOARE a lui Donald Trump

Donald Trump nebun

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, s-a declarat joi 'perplex' în faţa declaraţiilor lui Donald Trump, care a afirmat că este victima unor metode de denunţ demne de Germania nazistă, transmite AFP.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc miercuri, preşedintele ales al SUA a atacat serviciile de informaţii şi presa pentru a denunţa 'informaţiile false' privind eventuale legături secrete cu Moscova.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

"Este scandalos, scandalos, că agenţiile de informaţii au permis (publicarea) unei informaţii care s-a dovedit eronată şi falsă", a spus el, adăugând că "sunt genul de lucruri pe care le făcea Germania nazistă".

În marja unei întâlniri cu omologul său egiptean Sameh Choukri, şeful diplomaţiei germane a spus, răspunzând unei întrebări, că "este la fel de perplex" precum jurnaliştii şi că nu este în măsură "să interpreteze aceste declaraţii".

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

El şi-a exprimat de asemenea regretul că nu este în măsură să identifice care sunt marile direcţii ale viitoarei politici externe a SUA, spunând că nu a auzit "decât cuvinte-cheie precum ordine mondială, ordine economică, liber-schimb, sirieni şi Orientul Apropiat".

"Fiecare preşedinte trebuie să îşi găsească propriul stil şi cred că preşedintele Trump va face acelaşi lucru. Nu cred că pe termen lung se va mai mulţumi cu mesaje pe Twitter. Eu aş fi incapabil să exprim concepte de politică externă în 140 de semne", a adăugat Steinmeier, făcând referire la pasiunea lui Trump pentru reţeaua de socializare, unde este urmărit de 19,6 milioane de persoane.

Citește și: Energia fotovoltaică va devansa cărbunele și devine cea mai ieftină sursă de energie din lume

Frank-Walter Steinmeier a devenit în ultimele luni unul dintre cei mai virulenţi detractori ai lui Donald Trump, pe care l-a calificat după alegerea sa drept 'predicator al urii', iar despre victoria sa a spus că aduce o perspectivă 'înspăimântătoare' pentru întreaga lume.

Steinmeier, în vârstă de 60 de ani, a fost desemnat să fie din februarie viitorul preşedinte al Germaniei, o funcţie onorifică, dar care oferă posibilitatea unei mari libertăţi de exprimare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.