Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic între Republica Moldova și Ucraina. Kievul lărgește albia Nistrului care contravine Convenției de la Espoo

nistru, rusi

Fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu, denunță lipsa de reacție a autorităților de la Chișinău față de lucrările de lărgire a albiei Nistrului de către Ucraina.

Totodată, fosta parlamentară susține că pasivitatea autorităților moldovenești ajută enorm întreprinderea Ukrhydroenergo în acțiunile sale care contravin Convenției de la Espoo (EIA), transmite anticorupție.md.

„Pe 28-29 octombrie au avut loc negocierile moldo-ucrainene. Vreau să întreb cetățenii Republicii Moldova dacă au fost informați despre rezultatele obținute. A organizat Ministerul Mediului o conferință de presă despre cea de-a treia rundă de negocieri? A informat Ministerul de resort despre noile provocări apărute și cum au de gând autoritățile noastre să le depășească?”, a declarat fosta deputată.

De asemenea, Inga Grigoriu a întrebat ce reprezintă protocolul celei de-a treia runde de negocieri moldo-ucrainene desfășurate pe 28–29 octombrie. „În același protocol nu sunt clare concluziile grupului juridic. Anexa 2 a acestui protocol îmi provoacă o serie de întrebări”, a declarat fosta parlamentară.

„Care este poziția autorităților moldovenești față de aceste lucrări? Au fost ele convenite de comun acord cu partea moldovenească? Dacă nu au fost convenite, a semnalat Ministerul Mediului aceste încălcări la întâlnirea din 28-29 octombrie prin care părțile se vor informa reciproc cu privire la diverse aspecte despre Nistru?”, a mai spus Inga Grigoriu.

Materialele foto și video obținute de BIRN și imaginile de pe Google Earth arată că Ukrhydroenergo lucrează în prezent la lărgirea albiei Nistrului pe teritoriul său, pe segmentul dintre Novodnistrovsk și granița Moldovei, fără a anunța, se pare, autoritățile moldovenești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.