Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic puternic între Bulgaria și Macedonia. Bulgarii și-au retras ambasadorul și fac acuzații grave

DW
Bulgaria Macedonia

Bulgaria și-a retras temporar ambasadorul în Republica Macedonia de Nord, Anghel Anghelov, din cauza „situației grave privind drepturile bulgarilor de acolo și a escaladării manifestărilor și a infracțiunilor motivate de ură la adresa acestora în ultimele luni”. Anghelov se va întoarce la Skopje numai când vom vedea progrese reale în lupta statului vecin împotriva discursului instigator la ură și atât autorii atacurilor împotriva cluburilor bulgare, cât și împotriva lui Hristian Pendikov vor fi arestați, a reieșit din declarația ministrului bulgar de externe Nikolai Milkov pentru presă. „Va rămâne aici pentru consultări până când vom vedea semne de schimbare la Skopje, a spus Milkov. „Acesta este un semn al unei atitudini ferme că astfel nu se poate continua”, a explicat ministrul.

Anghelov a primit ordin să se întoarcă în Bulgaria pentru consultări și a fost interpelat de Comisia pentru politică externă din Adunarea Națională de la Sofia. Ulterior, el și ministrul de externe au dat o declarație presei.

„Nu vom lăsa neprotejate interesele cetățenilor bulgari din Republica Macedonia de Nord sau ale persoanelor cu conștiința apartenenței la identitatea bulgară”, a spus ministrul de externe interimar. „Vom face pași decisivi în cadrul tuturor organizațiilor internaționale pentru dialog bilateral și în cadrul Uniunii Europene, precum și al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, pe care Republica Macedonia de Nord o prezidează în prezent”, a adăugat Milkov.

"Lucrurile nu pot continua ca până acum, aceasta nu este abordarea productivă. Trebuie să se înțeleagă clar că lucrurile s-au schimbat. Vom trece în revistă o serie de componente și elemente ale cooperării noastre bilaterale cu această țară vecină", a mai spus ministrul bulgar de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.