Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL ELECTORAL - Se cere demisia unui prefect

adevarul.es
demisie

Așa cum STIRIPESURSE.RO a prezentat în exclusivitate s-au constatat nereguli grave în organizarea alegerilor locale. Astfel, în județul Buzău pe buletinele de vot lipsesc numele unora dintre candidați.

Citește și: Exclusiv. Candidați lipsă pe buletinele de vot

În acest sens, prin Biroul de presă, Partidul Social Românesc a anunțat că cere demisia imediată a Prefectului de Buzău, George Sava, pentru nereguli grave în organizarea procesului electoral.

Potrivit PSRO, în comuna Vernești, numele candidatului P.S.RO pentru funcția de primar, Opriș Constantin, nu apare pe trei sferturi din buletinele de vot.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, art. 60, alin. (1): 'Imprimarea buletinelor de vot se asigură, prin grija prefecților, de către birourile electorale de circumscripție'.
Având în vedere aceste aspecte, P.S.RO atrage atenția că acest mod de a gestiona treburile administrative este inacceptabil, iar cei care se fac vinovați pentru această gravă neregulă trebuie să plătească. Conform Constituției României, doar cetățenii pot decide și influența rezultatele scrutinului electoral”, se arată în comunicat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.