Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș între Germania şi Polonia pe tema livrărilor de armament către Ucraina: Guvernul de la Berlin invocă ameninţările Rusiei cu oprirea gazelor

nyt.com
armament

Guvernul de la Varşovia a criticat dur atitudinea Germaniei, acuzând Berlinul că şi-a încălcat angajamentul de a furniza rapid vehicule militare Poloniei în schimbul tancurilor poloneze oferite Ucrainei, în timp ce Guvernul german invocă ameninţările Rusiei cu oprirea gazelor, anunță mediafax.

Guvernul Olaf Scholz le-a propus partenerilor central şi est-europeni din cadrul NATO să furnizeze Ucrainei echipamente militare de fabricaţie sovietică, cu angajamentul că, în schimb, va furniza echipamente germane.

Polonia a oferit deja Ucrainei tancuri T-72, însă ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că cele 20 de tancuri Leopard promise Varşoviei vor fi livrate abia la începutul anului 2023 şi doar câte unul pe lună.

"Promisiunile Germaniei privind livrarea de tancuri la schimb s-au dovedit a fi manevre care induc în eroare. Ni s-a transmis doar o ofertă simbolică de tancuri. Este greu să considerăm serioasă o astfel de ofertă, după ce noi am furnizat Ucrainei peste 200 de tancuri în două luni", afirmă Szymon Szynkowski vel Sęk, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului polonez de Externe, conform publicaţiei Der Spiegel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.