Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Grecia: Violenţe pe străzile din Atena

Scandal imens în Grecia. Violenţe pe străzile din Atena. Un turist a fost rănit la Atena în cursul confruntărilor între poliţie şi tineri duminică, în contextul manifestaţiilor prilejuite de comemorarea a şapte ani de la uciderea unui adolescent de către poliţie, dramă care a condus la săptămâni de violenţe în Grecia în 2008.

Circa 5.000 de poliţişti erau mobilizaţi duminică în Grecia, unde erau prevăzute manifestaţii la Atena şi în alte oraşe, cu ocazia acestei comemorări.

Turistul, un portughez, a fost lovit cu o piatră în cap, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce traversa cartierul popular Exarcheia, unde poliţia fusese ţinta unor tiruri cu pietre din partea unui grup de tineri.

Cartierul Exarcheia este punctul de întâlnire al anarhiştilor din capitala greacă, locul unde în 6 decembrie 2008, Alexis Grigoropoulos, de 15 ani, a fost ucis de un poliţist. Potrivit forţelor de ordine, aceste confruntări, care au durat cel puţin trei ore, au început sâmbătă seara spre miezul nopţii (22:00 GMT) în timp ce aproximativ 80 de tineri au început să lanseze cocteiluri Molotov în direcţia poliţiştilor.

Turistul, rănit uşor, a explicat că încerca să ajungă la hotelul său în maşina ghidată de GPS. "Am trecut pe acolo urmând GPS"-ul, a explicat el ziariştilor înainte de a fi condus la spital, relatează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.