Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens înainte de Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Organizatorii și autoritățile nu și-au respectat promisiunile

jocurile olimpice paris 2024

De când Parisul și-a lansat candidatura pentru găzduirea Jocurilor Olimpice, pe care a câștigat-o în 2017, proiectul a suferit multe modificări din partea organizatorilor și a autorităților guvernamentale. Mai multe promisiuni-cheie făcute de comitetul de organizare au rămas nerespectate.

În cei șapte ani de când Parisul a câștigat dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice din 2024, mai multe promisiuni-cheie făcute de comitetul de organizare au rămas nerespectate, susține insidethegames.

Iubitorii sportului consideră că prețurile biletelor sunt prea mari, în timp ce părinții se plâng că faptul că trebuie să cumpere bilete pentru copii este în contradicție cu ideea „Jocurilor Poporului". În replică, organizatorii spun că prețul biletelor este comparabil cu cel de la Londra 2012.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 de pe Sena a fost planificată inițial pentru 600.000 de spectatori, dintre care 100.000 de posesori de bilete. Din motive de securitate, prezența a fost limitată la 222.000 de persoane, menținându-se 100.000 de locuri cu bilete plătite.

A avut loc și o schimbare de filozofie. Inițial, spectatorii trebuiau să se înregistreze printr-o loterie. Acum, toți participanții vor fi invitați direct de către administrațiile publice și comitetul de organizare.

Sloganul guvernului francez, „Jocurile finanțează Jocurile", nu se va realiza, având în vedere implicarea semnificativă a fondurilor private și faptul că diferitele administrații publice franceze au alocat deja peste 2,4 miliarde de euro pentru infrastructură, proiecte urbane și laboratorul antidoping, printre alte inițiative.

Macron a reiterat că „nu va exista nicio taxă pe Jocuri", deși o mare parte din cheltuieli vor proveni din fonduri publice. Pierre Moscovici, președintele Curții de Conturi, a prezis recent că la final investiția publică s-ar putea ridica la „3-5 miliarde de euro". Adevărata amploare a cheltuielilor publice va fi cunoscută după Paris 2024.

„Toți deținătorii de bilete vor avea acces la călătorii gratuite pe întreaga rețea de transport public din regiunea pariziană în ziua competiției", promitea dosarul de candidatură, dar în cele din urmă acest lucru nu va fi pus în aplicare așa cum s-a afirmat inițial.

În decembrie 2022, Autoritatea de Transport din Regiunea Parisului, în încercarea de a genera venituri suplimentare, a anunțat prețuri speciale pentru Jocuri: un singur bilet de metrou la 4 euro, aproape dublu față de prețul normal, invocând o creștere preconizată de 15% a traficului pentru acest eveniment.

Impactul asupra mediului este o altă problemă care a fost tratată diferit față de planurile inițiale. Astfel, era prevăzut că jocurile vor avea un impact "pozitiv" asupra mediului prin compensarea emisiilor de CO2, dar această idee a fost ulterior abandonată. Criticii, inclusiv experți, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conceptul inițial, argumentând că acesta dădea falsa impresie că evenimentul nu va avea niciun impact asupra mediului.

Obiectivul actual al organizației este de a reduce emisiile de CO2 cu 50%. Aceste emisii au trei surse: transporturile, construcția infrastructurii și activitățile direct legate de Jocuri, cum ar fi cazarea și cateringul.

Azi se aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Marți se va aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Potrivit COSR, ceremonia de aprindere a flăcării olimpice va avea loc în Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice..

„În fața Templului Herei, se va ridica un nou pod între Jocurile Antice și cele Moderne, aprinderea flăcării păstrează ritualul antic de aprindere a flăcării de la soare. Marea Preoteasă înconjurată de 20 de va adresa o rugăciune lui Apollo. ”, arată COSR.

România va fi reprezentată la ceremonie de președintele COSR Mihai Covaliu, de campioana olimpică Maricica Puică, alături de directorul AOR Brașov, Radu Frunteș, ultimii doi fiind invitații primarului din Archaia Olympia.

Ceremonia începe marți de la ora 11.15.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.