Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens la CM de handbal - Slovenia acuză organizatorii, după eliminare

www.agerpres.ro
Rusia handbal masculin

Federaţia slovenă de handbal (RZS) a calificat luni ca "nedemnă" organizarea Mondialului din Egipt după ce 12 jucători ai săi au fost victimele unei toxiinfecţii alimentare chiar în ziua meciului decisiv cu echipa ţării gazdă, soldat cu eliminarea slovenilor, transmite AFP citată de Agerpres.

"În niciun caz nu putem fi mulţumiţi de organizarea nedemnă a campionatului din acest an în Egipt", a scris secretarul general Goran Cvijic într-un comunicat virulent, publicat a doua zi după meciul egal (25-25) între cele două ţări, ce a calificat în sferturi Egiptul în dauna Sloveniei.

"Până la 12 jucători (!) ai naţionalei noastre au suferit o toxinfecţie alimentară în cele 24 de ore dinaintea meciului nostru cu Egiptul", a afirmat federaţia, potrivit căreia organizatorii egipteni "n-au fost prea interesaţi" de gravele probleme de ultimă oră ale slovenilor.

Stas Skube, Dragan Gajic şi Blaz Blagotinsek, trei jucători-cheie ai echipei naţionale, nu s-au putut reface la timp pentru acest meci decisiv.

"Băieţii ţipau de durere, vărsau şi se grăbeau la toaletă de parcă viaţa lor depindea de asta", a afirmat RZS.

"Noaptea, Stas Skube şi Dragan Gajic au căzut din pat, iar imediat înainte de meci, Blaz Blagotinsek, cel mai înalt şi mai puternic dintre băieţii noştri, în vestiar, s-a întins pe podea cu dureri puternice (scuzaţi-ne pentru această precizare, dar în propria vomă) şi s-a prăbuşit, aşa că a trebuit dus înapoi la hotel", a detaliat federaţia, pe un ton acuzator.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

"Indignare în echipa Sloveniei: jucătorii au ţipat de durere", a titrat canalul public RTVS pe site-ul său, asociindu-se nemulţumirii RZS.

Canalul privat 24ur a denunţat pe site-ul său "manevrele de culise" ale organizatorilor Mondialului.

Naţionala Sloveniei a fost cazată în acelaşi hotel ca Egiptul, Danemarca, Suedia şi majoritatea echipelor, o clădire în centrul capitalei Cairo, transformată în bulă sanitară din cauza pandemiei de Covid-19. În acest fost palat din secolul XIX, echipele împărtăşesc acelaşi spaţiu de catering, dar fiecare are propria sală şi propriul bufet, a constatat AFP la faţa locului.

"După meci şi un raport oficial asupra stării de sănătate a jucătorilor, ministrul egiptean al sănătăţii a luat legătura cu noi", a subliniat RZS, care nu se aşteaptă la "schimbări semnificative cât timp Federaţia internaţională de handbal (IHF) funcţionează aşa cum funcţionează".

IHF este condusă de două decenii de egipteanul Hassan Moustafa, care şi-a folosit influenţa pentru ca Mondialul să aibă loc în ciuda pandemiei.

Slovenia, semifinalistă la Euro 2020, era creditată cu şanse la câştigarea Mondialului din Egipt. Ţara gazdă va întâlni miercuri Danemarca pentru un loc în semifinale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.