Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal IMENS la ONU: Patru agenți au fost SANCȚIONAȚI dintr-un motiv INCREDIBIL

www.europafm.ro
ONU

ONU a anunţat joi că a demis patru membri ai misiunii sale în Columbia care are atribuţia de a supraveghea dezarmarea Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC, de orientare marxistă) din cauza "comportamentului lor nepotrivit', o înregistrare video arătându-i dansând cu militanţi ai gherilei, relatează AFP.

Ancheta asupra circumstanţelor acestor fapte fiind finalizată, "misiunea ONU în Columbia a luat decizia de a se despărţi de cei trei observatori vizaţi şi de supervizorul lor', potrivit comunicatului emis cu acest prilej.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Presa columbiană difuzase o înregistrare video care îi arăta pe agenţii ONU uşor de recunoscut după vestoanele albastre dansând cu rebeli din FARC cu ocazia Anului Nou, într-o zonă din nordul ţării în care se regrupează rebelii pentru a-şi preda armele.

Aceşti funcţionari, ale căror identităţi şi naţionalităţi nu au fost dezvăluite, 'se vor întoarce în ţările lor de origine', a declarat o purtătoare de cuvânt onusiană.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

Un militar membru al misiunii a fost rechemat în Portugalia, a indicat statul major al armatei portugheze.

'Din cauza unor evenimente recente survenite în Columbia, în cadrul misiunii ONU pe acest teritoriu (UNMC), care au periclitat continuitatea misiunii unui militar portughez desfăşurat acolo, şeful statului major al armatei a pus capăt misiunii militarului şi a decis revenirea lui în ţară', potrivit comunicatului.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

Cei 450 de membri ai acestei misiuni sunt însărcinaţi să supravegheze încetarea bilaterală a focului, intrată în vigoare în august şi transpusă într-un acord de pace recent cu scopul de a se pune capăt unui conflict armat care durează de jumătate de secol.

Misiunea ONU în Columbia îşi exprimase regretul luni pentru această situaţie în timp ce guvernul columbian îşi formulase preocuparea miercuri, anunță Agerpres.

Citește și: OFICIAL Arnold Schwarzenegger i-a luat locul lui Donald Trump / VIDEO

FARC, principala şi cea mai veche mişcare de gherilă din Columbia, are încă - potrivit propriilor estimări - circa 5.700 de combatanţi concentraţi în 26 de zone ale ţării, care vor trebui să-şi predea armele până în maximum şase luni, urmând să revină la viaţa civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.