Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în alianţa USR-PLUS: Preşedintele USR Alba acuză partenerii de la PLUS că 'și-au bătut joc de albaiulieni'

USR PLUS

Consilierii locali ai Municipiului Alba Iulia au votat în ședința de vineri, 26 februarie, mandatarea primarului Gabriel Pleșa (USR) să semneze în numele şi pe seama UAT Municipiul Alba Iulia, contractul dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public (AIDA-TL) și Societatea de Transport Public SA Alba Iulia (STP). Decizia susţinută de consilierii locali PLUS este criticată în termeni duri de preşedintele USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu, care anunţă că se va adresa conducerii centrale a alianţei USR-PLUS.

"Gestul colegilor din PLUS este regretabil și mă întreb dacă aceștia înțeleg cu adevărat ce înseamnă responsabilitatea poziției de consilier local. Când au fost învestiți în funcție au jurat că vor fi în slujba cetățeanului, iar acest lucru înseamna să apere interesele albaiulienilor.

Sunt dezamăgit și îngrijorat de votul colegilor de alianță care practic, astăzi, și-au bătut joc de albaiulieni și au angajat primăria într-un contractat despre care există suspiciuni rezonabile că e păgubos și cu vădite semne de ilegalitate.

Vă anunț că voi sesiza Biroul Național al Alianței USR PLUS privind acest derapaj al colegilor din PLUS pentru că gestul lor încalcă toate principiile pe care am promis că le respectăm și că luptăm pentru ele", scrie Beniamin Todosiu pe Facebook.

Din cauza acumulării de datorii ale primăriei către STP, din 24 februarie a fost eliminată gratuitatea pe mijloacele de transport în comun din Alba Iulia pentru pensionari şi elevi. Detalii AICI!

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a fost membru PNL, ocupând funcţia de viceprimar în perioada mandatului lui Mircea Hava. După ce PNL a ales să-l susţină la alegerile locale pe celălalt viceprimar al municipiului, Pleşa s-a înscris în USR şi a candidat împotriva foştilor colegi, reuşind să câştige mandatul de primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.