Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în APCE. Preşedintele Agramunt este pedepsit după ce s-a întâlnit cu Bashar al-Assad

Pedro Agramunt

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a anunţat vineri că îi retrage încrederea preşedintelui său, spaniolul Pedro Agramunt, şi îl privează de prerogative după întâlnirea avută de acesta cu liderul sirian Bashar al-Assad la Damasc, în luna martie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Agramunt, ales preşedinte al APCE în ianuarie 2016, va rămâne totuşi în funcţie până la finalul mandatului, în decembrie, întrucât 'nu a prezentat o scrisoare de demisie', iar, conform regulilor de procedură, preşedintele Adunării nu poate fi obligat să demisioneze, precizează Biroul APCE, într-un comunicat.

Ungaria SE BLINDEAZĂ în faţa valului de migranţi. Orban continuă războiul cu Soros

Agramunt nu va fi autorizat să întreprindă vizite oficiale, să participe la întruniri sau să facă declaraţii publice în numele Adunării, a decis Biroul APCE, care îi reuneşte pe preşedinţii grupurilor politice, ai comisiilor şi pe cei 20 de vicepreşedinţi.

Agramunt, care nu a mai reapărut în hemiciclul Adunării începând de marţi, nu a participat la şedinţa Biroului.

Unul din vicepreşedinţii APCE, britanicul Roger Gale, a explicat că decizia a fost necesară întrucât 'normele şi principiile Adunării Parlamentare sunt mai importante decât oricare din membri, iar integritatea Adunării noastre trebuie menţinută'.

Măcel în Parlamentul Macedoniei: Peste 100 de VICTIME - FOTO/VIDEO

La deschiderea sesiunii plenare de primăvară a APCE, luni dimineaţă, mai mulţi membri ai Adunării i-au reproşat lui Agramunt, adesea chiar în termeni virulenţi, vizita la Damasc în luna martie, cu un avion pus la dispoziţie de guvernul rus, şi unde s-a afişat cu preşedintele Bashar-al-Assad.

Senatorul spaniol a prezentat scuze, iar marţi a explicat, într-o 'audiere' dedicată acestei polemici, că a fost 'manipulat' de presa rusă care a relatat despre întâlnirea sa cu Al-Assad. Agramunt nu a reuşit însă să-şi convingă colegii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.