Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în AUR - Deputatul Dumitru Coarnă anunță că a demisionat din partid, iar partidul susține că l-a exclus

g4media.ro
Dumitru Coarnă

Deputatul Dumitru Coarnă a anunțat, într-o postare pe Facebook, că demisionează din formațiunea politică condusă de George Simion, acuzând că nu este respectată legea și statutul AUR, iar conducerea partidului refuză să înființeze filiale județene. În replică, formațiunea a transmis că parlamentarul a fost dat afară din partid.

„Împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid

Motivele acestei decizii sunt:

1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului;

2. Nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală;

3. Refuzul de a înființa filiale județene”, este mesajul publicat de deputatul Dumitru Coarnă, ales în 2020 pe listele PSD.

Fost lider de sindicat al polițiștilor, Coarnă era membru AUR din iunie 2023. Acesta este unul dintre parlamentarii care au participat, alături de Diana Șoșoacă, la evenimentele Ambasadei Rusiei la București.

Replica AUR

Într-un răspuns pe pagina de Facebook AUR Călărași, partidul susține că i-a cerut deputatului să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași, dar și că deputatul a realizat „documente financiare care nu sunt în evidența partidului”.

„A încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii”, acuză AUR.

Formațiunea a mai transmis: „domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiar, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR”.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.