Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în comisia pentru muncă din Senat! USR acuză PSD de creșteri salariale 'cu dedicație': 'Nu există niciun argument!'

Inquam Photos
vot parlament

PSD vrea un spor de 15% pentru personalul contractual al APIA pentru condiții grele și periculoase, acuză senatorul USR Irineu Darău, care participă în aceste zile la dezbaterile din comisia pentru muncă din Senat. „Creșteri salariale cu dedicație, marca PSD. Toate acestea de la 1 decembrie 2022, adică retroactiv”, acuză politicianul USR. El susține că ordinea de zi a fost suplimentată „brusc” și „imprevizibil” în acest sens.

Irineu Darău explică de ce inițiativa PSD nu e una corectă. „Nu există niciun argument în favoarea unui spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare pentru o categorie de funcționari care lucrează preponderent la birou și doar merg uneori pe teren. Nu se poate asimila statutul personalului contractual din instituții locale, subordonate Guvernului, cu cel al personalului din instituțiile centrale”, a explicat senatorul.

În cele din urmă solicitarea a fost votată în mod favorabil, mai precizează acesta.

„PSD ne-a aruncat brusc pe masă această inițiativă, în ciuda faptului că în ședință am insistat de mai multe ori pentru amânare. Graba este clar nefirească, mai ales că termenul de raport era în 29 decembrie, iar eventuala adoptare tacită doar în februarie. Și toate acestea se întâmplă în paralel cu dezbaterile din Parlament pentru buget. Evident, am votat împotriva acestei inițiative și m-am împotrivit insistent ambuscadei, dar din păcate coaliția PSD-PNL-UDMR din comisie a votat in corpore pentru un raport de admitere”, a concluzionat Darău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.