Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Consiliul Local Braşov - USR se retrage din parteneriatul cu PNL, acuzându-i pe liberali de colaborare cu PSD

bizmagazin.ro
pnl usr plus

Filiala municipală Braşov a USR anunţă că se retrage din parteneriatul încheiat cu organizaţia PNL după alegerile locale, acuzându-i pe liberali de colaborare cu PSD şi de intenţia de a modifica structura comisiilor de specialitate din Consiliul Local Braşov, anunță news.ro

”În urma deciziei grupului PNL, reprezentat de viceprimarul Sebastian Rusu, de a modifica componenţa comisiilor de specialitate din Consiliul Local Braşov cu încălcarea flagrantă a Codului Administrativ, art. 124 al. (4), Biroul Local al USR PLUS Braşov, întrunit în cursul serii de 15 decembrie 2021, a luat decizia de a se retrage din parteneriatul încheiat în urma alegerilor locale din Septembrie 2020 cu organizaţia PNL Braşov.”, anunţă filiala.

Chiar dacă PNL a încălcat constant protocolul de colaborare, începând cu alinierea la iniţiativa PSD de schimbare a preşedintelui de şedinţă USR PLUS al Consiliului Local cu un consilier PSD şi continuând cu respingerea mai multor proiecte propuse de primar şi susţinute de comunitate, organizaţia noastră a lăsat constant o uşă deschisă pentru dialog şi colaborare în beneficiul braşovenilor, susţin cei din USR, adăugând că ultima propunere concretă în acest sens a fost transmisă în luna septembrie preşedintelui organizaţiei municipale PNL, Sebastian Rusu, care nu a fost dispus să ofere până în prezent vreun răspuns.

”În urma deciziei de ieri a grupului PNL, suntem obligaţi de principiile şi valorile care stau la baza USR PLUS şi pentru care am fost aleşi ca reprezentanţi ai cetăţenilor, să ne disociem de practicile neprincipiale şi tentativa de încălcare a legii promovate de Sebastian Rusu şi PNL. Nu putem fi parteneri de alianţă cu o grupare care încalcă nu doar voinţa cetăţenilor Braşovului, ci şi legile. enunţăm ferm această practică şi ne asumăm contestarea în justiţie a unui posibil HCL care ar schimba componenţa comisiilor de specialitate în forma propusă de PNL. Rămânem ferm loiali principiilor, valorilor şi proiectelor din programul de guvernare locală propus cetăţenilor în campania electorală din Septembrie 2020”, transmite Biroul Local USR PLUS Municipiul Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.