Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în fotbalul european: Jucători de la Legia Varșovia, arestați în Olanda după partida din Conference League

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Poliția olandeză a arestat doi jucători de la echipa de fotbal poloneză Legia Varșovia în urma meciului din Europa Conference League împotriva AZ Alkmaar, au anunțat oficialii. Decizia a stârnit furie în Polonia, potrivit Reuters.

Poliția olandeză a spus că a reținut un bărbat de 28 de ani din Serbia și altul de 33 de ani din Portugalia după meciul de joi, care s-a încheiat cu o victoria olandezilor, scor 1-0. Poliția a mai anunțat că bărbații se află încă în arest.

Conform presei poloneze, este vorba despre jucătorii Radovan Pankov și Josue. Fotbaliștii au fost duși la o secție de poliție, a informat TVP. Polonezii mai susțin că Josue a fost încătușat și că proprietarul echipei, Dariusz Mioduski, și alți membri ai clubului Legia au fost loviți cu bastoanele de polițiști.

Poliția olandeză nu a comentat acuzațiile însă a anunțat că va emite o declarație pe parcusul zilei de vineri.

Se pare că incidentele au avut loc atunci când autobuzul formației poloneze a avut dificultăți la ieșirea de pe stadion. Surse poloneze susțin că jucătorii sunt suspectați de hărțuire și că dosarul este instrumentat de procurorii olandezi. Incidente au avut loc și înainte de startul partidei. Atunci, fanii polonezi i-au atacat pe polițiști, iar unul dintre agenți a fost grav lovit, ajungând în stare de inconștiență.

Incidentele au provocat reacții puternice în Polonia.

„Am ordonat ministerului de externe să ia măsuri diplomatice urgente pentru a verifica evenimentele. Jucătorii și fanii polonezi trebuie tratați în conformitate cu legea. Nu există nicio justificare pentru încălcarea acesteia", a scris premierul polonez Mateusz Morawiecki pe platforma X

Surse spun că Legia va reveni în Polonia fără Josue și Pankov. Împreună cu jucătorii va rămâne avocatul clubului, au mai precizat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.