Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în fotbalul mondial: FIFA anchetează cel mai scump transfer din istorie

FIFA

Federația internațională de fotbal (FIFA) a cerut informații clubului englez Manchester United în legătură cu transferul record al mijlocașului francez Paul Pogba de la formația italiană Juventus Torino, informează Reuters și AFP.

Pogba a fost achiziționat de Manchester United în vara anului trecut, în schimbul sumei de 89 milioane lire sterline (105 milioane euro), un record pentru fotbalul mondial.

Conform unei surse din cadrul FIFA, contactată de AFP, forul fotbalistic mondial a solicitat oficialilor lui United, "în urmă cu mai multe săptămâni", detalii legate de acest transfer, confirmând astfel o informație difuzată marți de site-ul francez Mediapart.

Citește și: Răzbunarea lui Negoiță: L-a dat afară pe cel care l-ar fi TURNAT la DNA

Sursa respectivă nu a precizat care sunt aspectele transferului de care este interesată FIFA. Însă, conform Mediapart, documentele Football Leaks au dezvăluit că agentul lui Pogba, Mino Riola, "a primit 49 milioane euro în urma acestui transfer, grație unui conflict de interese ieșit din comun, el îndeplinind atât rolul de agent al clubului Juventus, cât și al lui Manchester United și al jucătorului".

În total, adaugă Mediapart, ''Pogba a costat-o în realitate 127 milioane euro pe Manchester United, din care 49 milioane au aterizat în buzunarele lui Raiola și doar 78 milioane în conturile lui Juve", anunță Agerpres.

Conform site-ului de investigații, Raiola "nu pare să-i fi anunțat pe cei de la Manchester United că lucrează și pentru Juventus", fapt interzis de legislația engleză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.