Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Franța: Fostul șef al luptei antidrog, inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

www.radioiasi.ro
droguri

Fostul număr unu al luptei antidrog din Franţa, François Thierry, a fost inculpat într-o anchetă care a pus sub semnul întrebării metodele controversate folosite pentru a neutraliza traficanţii de stupefiante, transmite vineri France Presse, potrivit agerpres.ro

Convocat joi după-amiază de judecătorii care anchetează o captură record de peste 7 tone de canabis în octombrie 2015, în arondismentul XVI din Paris, fostul şef al Oficiului central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante (Ocrtis) a fost inculpat seara târziu pentru complicitate la trafic de stupefiante. 

Poliţistul este suspectat că a favorizat intrarea de droguri în Franţa în cadrul relaţiilor sale cu un important denunţător al Ocrtis, Sofiane Hambli. 

Thierry a fost inculpat pentru 'complicitate la deţinerea, transportul, achiziţia de stupefiante şi complicitate la exportul de stupefiante în bandă organizată', a precizat o sursă apropiată acestui dosar. 

Ancheta privind captura de 7 tone de canabis a fost încredinţată Ocrtis, dar la scurt timp Parchetul din Paris a preluat acest caz după ce s-a descoperit că livrarea de droguri cu sursa Maroc făcea parte dintr-o operaţiune secretă a Ocrtis pentru a se infiltra în reţeaua de traficanţi, cu ajutorul lui Sofiane Hambli. 

Anchetatorii suspectează că François Thierry nu a oferit informaţii complete autorităţilor judiciare despre această operaţiune şi nici despre rolul jucat de denunţător. Thierry însă a contestat aceste bănuieli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.