Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Franța, după ce o femeie de 61 de ani a ajuns premier: 'Va continua politica dispreţului, a deconstrucţiei statului, a distrugerii sociale, jafului'

Elisabeth Borne

Opoziţia din Franţa a criticat dur decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a o numi în funcţia de prim-ministru pe Elisabeth Borne, Marine Le Pen denunţând continuarea "politicii dispreţului" faţă de cetăţeni.

"Prin numirea lui Elisabeth Borne prim-ministru, Emmanuel Macron demonstrează incapacitatea de a reuni forţele politice şi voinţa de a continua politica dispreţului, a deconstrucţiei statului, a distrugerii sociale, jafului fiscal şi permisivităţii", a acuzat Marine Le Pen, membră a formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională şi fost candidat la postul de preşedinte, scrie mediafax.ro.

Citește și: Elisabeth Borne este noul premier al Franței: Femeia are 61 de ani și este a doua care ocupă această funcție

"Borne: scăderea indemnizaţiilor pentru un milion de şomeri, eliminarea tarifelor de reglementare la gaz (...), deschiderea concurenţei în transporturile publice. Înainte cu un nou sezon de abuzuri sociale. Doamna Borne reprezintă tot ce nu a funcţionat în ultimii 20 de ani", a declarat, la rândul său, Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului Franţa Nesupusă (stânga).

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de prim-ministru, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial şi înaintea alegerilor legislative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.