Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Germania din cauza migrației ilegale: Ministrul de Interne respinge introducerea de controale statice la frontierele cu Polonia şi Cehia

dw.com
nancy faeser

Ministrul de interne german Nancy Faeser a respins ideea introducerii de controale statice la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă pentru a stopa migraţia ilegală, transmite miercuri DPA, conform AGERPRES.

Faeser a formulat această opinie într-o scrisoare a Ministerului Federal de Interne trimisă ministerelor de acelaşi resort ale landurilor Brandenburg şi Saxonia.

Jan Redmann, liderul facţiunii conservatoare din Brandenburg, a criticat la Potsdam - capitala acestui land situat la graniţa cu Polonia - poziţia ministrului federal, spunând că evaluarea situaţiei i-a provocat perplexitate şi furie.

Scrisoarea semnată săptămâna trecută de Nancy Faeser, membră a Partidului Social Democrat (SPD), afirmă că o reintroducere temporară a controalelor la frontiere ar necesita o ameninţare serioasă la adresa ordinii publice sau securităţii interne. O astfel de măsură are întotdeauna un caracter de ultimă instanţă, a arătat ea.

La graniţa germano-polonă, numărul celor care au intrat ilegal a fluctuat, depăşindu-l pe cel de la frontiera cu Austria începând de la sfârşitul lui februarie, a indicat Ministerul Federal de Interne.

La graniţa germano-cehă din Saxonia, intrările neautorizate sunt în scădere puternică după un vârf atins în septembrie 2022.

În scrisoare, ministerul federal precizează că o reintroducere temporară a controalelor interne la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă nu este luată în considerare, şi că o asemenea măsură ar fi unul din ultimele răspunsuri posibile.

Pe de altă parte, ministrul de interne din Brandenburg, Michael Stübgen, consideră fezabilă introducerea de controale statice la frontiera cu Polonia pentru a opri intrările ilegale. El a declarat săptămâna trecută că speră acestea vor începe în curând, în primele zile ale lunii iunie.


Marţi, poliţia federală germană a informat că a destructurat o reţea de traficanţi de persoane, în urma unei ample operaţiuni desfăşurate în acceaşi zi în landurile Baden-Württemberg şi Hessa.


Poliţiştii au percheziţionat 11 apartamente în mai multe oraşe, printre care Frankfurt şi Wiesbaden, au arestat şase suspecţi şi au confiscat telefoane mobile şi computere, precum şi o sumă de 11.200 de euro, a precizat poliţia federală din Munchen.

Conform autorităţilor, în prezent sunt anchetate 12 persoane, majoritatea lor originare din Siria şi Irak.

Potrivit anchetei, ele ar fi traficat persoane, via aşa-zis rută balcanică, prin Austria spre Germania începând din noiembrie 2021.

Traficanţii acţionau într-un mod planificat şi profesionist, spre exemplu folosind maşini trimise în recunoaştere pentru a semnala eventuale controale ale poliţiei, a indicat aceasta.

Conform poliţiei, fugarii treceau adesea graniţa pe jos, pe teren accidentat, mai ales în zona Freilassing din Bavaria Superioară.

Anchetatorii au găsit de asemenea indicii în Austria şi Republica Cehă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.