Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Grecia: Guvernul, criticat pentru un contract controversat privind vânzări de arme către Arabia Saudită

euro, grecia

Guvernul grec a fost vineri ţinta criticilor atât din partea opoziţiei, cât şi a unor lideri ai partidului Syriza aflat la putere, din cauza unui contract controversat privind vânzări de muniţii către Arabia Saudită, informează AFP. 'Fiecare ţară are dreptul să valorifice surplusurile sale de armament (...), însă o ţară precum Grecia nu poate să vândă arme fără să se intereseze de modul în care acestea vor fi folosite', a declarat joi seara ministrul de interne grec, Panos Skourletis.

El a reluat criticile formulate împotriva acestei tranzacţii, în prezent îngheţate, de către fostul ministru al educaţiei Nikos Filis. Acest membru important al partidului de stânga radicală Syriza a cerut 'anularea lui, dată fiind situaţia din Yemen' şi implicarea saudită în conflictul din această ţară, poziţie adoptată şi de un alt lider al Syriza, Georges Kyritsis, conform Agerpres.

Această distanţare intervine într-un moment în care guvernul este, de la începutul lui noiembrie, atacat de opoziţie, care denunţă în această afacere negocieri netransparente şi amatorism, pe care le impută ministrului apărării Panos Kammenos, incomodul aliat suveranist de dreapta al premierului Tsipras.

În aşteptarea unei dezbateri în parlament, prevăzută să aibă loc luni seara, cele două partide întreţin polemica prin intermediul scurgerilor de documente în presă, dintre care unele clasificate. Ministrul de externe al Greciei, Nikos Kotzias, a reacţionat cu furie împotriva acestor dezvăluiri, cerându-i opoziţiei să nu pună în pericol securitatea ţării. Deja interpelat de mai multe ori de opoziţie asupra fiabilităţii paradoxalului său aliat guvernamental, pe care unii membri ai Syriza îl suportă cu greu, Tsipras a apărat întotdeauna până acum coeziunea majorităţii sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.