Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în grupul minorităților: episod rarisim în Parlament

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Un episod rarisim are loc în Camera Deputaților. Discretul grup al minorităților naționale (17 deputați) se confruntă cu o problemă internă care devine publică. Deputatul italienilor, Andi Grosaru, își acuză colegii că au luat decizia ca deputatul elenilor, Dragoș Zisopol, să fie reprezentantul grupului în conducerea Camerei Deputaților pe toată durata mandatului și că acest lucru încalcă atât Constituția cât și Regulamentul Camerei Deputaților.

„Disidentul” din grupul minorităților cere să se facă alegeri în grupul minorităților naționale pentru reprezentantul grupului în conducerea Camerei Deputaților, să fie sesizată CCR pe această temă și până la soluționare să fie suspendată hotărârea Camerei Deputaților prin care a fost numit Dragoș Zisopol în funcția de secretar.

Andi Grosaru spune că pe 3 februarie, înaintea de alegerea noilor vicepreședinți, secretari și chestori ai Camerei Deputaților la propunerea grupurilor parlamentare, secretarul Camerei Deputatilor din partea minorităților nu a fost votat si ales in cadrul sedintei de grup. Grosaru spune că în cadrul sedintei liderul de grup Varujan Pambuccian a zis ca Dragoș Zisopol ar fi fost ales să facă parte din Biroul Permanent pentru toata durata mandatului de deputat.

Procedura de alegeri in cadrul grupului trebuia respectata la inceputul fiecarei sesiuni ordinare a Camerei Deputatilor, ceea ce nu s-a intamplat, inca de la prima alegeri a lui Zisopol in functia de chestor si acum de secretar al Camerei Deputatilor, mai sustine Grosaru.

Este o situație delicată pentru grupul minorităților, unde opiniile diferite ale membrilor erau până acum rezolvate în interior și tensiunile nu ieșeau în spațiul public.

Vezi si: FOARTE IMPORTANT Cum te aperi de Coronavirus: SFATURILE Ministerului Sănătății / Cum se transmite, care sunt simptomele .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.