Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în India! O statuie de aur a lui Cristiano Ronaldo a provocat furie în rândul localnicilor

thenationalnews.com
Cristiano Ronaldo statuie

O statuie a fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo a fost dezvelită în statul Goa, în sud-vestul Indiei, provocând discordie în rândul locuitorilor, unii dintre aceştia acuzând autorităţile locale că onorează o vedetă dintr-o ţară care a colonizat această regiune, scrie AFP

Manifestanţi care purtau steaguri negre s-au adunat la faţa locului imediat după inaugurarea statuii în această săptămână, în oraşul Calangute.

Portugalia nu a acordat independenţa regiunii decât în 1961, după o invazie a armatei indiene şi un război de două zile.

Fostul fotbalist indian Micky Fernandes, originar din statul Goa, a calificat drept "jignitoare" această alegere şi a deplâns faptul că ea aminteşte de "urmele" jugului portughez.

"Ronaldo este cel mai bun jucător din lume, însă ar trebui să avem o statuie a unui jucător din Goa", a afirmat el pentru AFP.

Michael Lobo, ministru regional şi membru al Bharatiya Janata Party (BJP), aflat la putere, a justificat această alegere, subliniind dorinţa de a împinge tinerii spre excelenţă, nu doar în India ci şi la nivel internaţional.

"Toţi băieţii şi toate fetele care vor să devină fotbalişti profesionişti vor fi inspiraţi de oameni precum Cristiano Ronaldo. Dacă îţi urmezi visele cu pasiune, atunci îţi vei putea atinge obiectivul. Este ceea ce noi am scris pe placa (statuii - n. r.)", a declarat Lobo.

Urmele dominaţiei portugheze sunt foarte vizibile în regiune, în arhitectura locală, numărul important de biserici şi faptul că mulţi locuitori au nume de origine lusitană.

Spre deosebire de restul Indiei, numeroşi locuitori ai acestui stat preferă fotbalul crichetului, iar mulţi sunt suporterii Portugaliei în competiţiile internaţionale cum este Cupa Mondială.

"Şi eu ţin cu Portugalia, dar nu putem ridica statuia unui străin când avem propriii noştri jucători", a mai spus Fernandes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.