Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în interiorul PSD: Candidatul la șefia CJ Constanța care a fost schimbat peste noapte denunță 'interese mai presus de cele ale cetățenilor'

psd spart

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a reacţionat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, după ce organizaţia judeţeană a PSD Constanţa a decis să-l desemneze drept candidat la şefia CJ pe liderul filialei, Felix Stroe, el afirmând că “interese mai presus de cele ale cetăţenilor au condus la situaţia bizară” să anunţe că nu va mai candida şi că decizia a fost luată “din raţiuni numai de ei ştiute”. El a mai spus că există viaţă şi dincolo de acest episod politic precizând că acest scenariu, pus la cale de oameni care îl asigurau de susţinerea lor, l-a determinat să îşi reevalueze parcursul personal, transmite news.ro.

Ţuţuianu a precizat pe pagina sa de Facebook că se pregătise să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, dar decizia de a nu mai candida a fost luată de organizaţia judeţeană a PSD Constanţa.

“M-am pregătit să candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa cu tot ce implică o competiţie electorală. Interese mai presus de cele ale cetăţenilor au condus la situaţia bizară în care trebuie să vă anunţ că nu voi mai candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Hotărârea de a nu mai candida nu-mi aparţine, decizia fiind luată de reprezentanţi ai Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, din raţiuni numai de ei ştiute”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

El a mai spus că va munci la fel ca până acum până la încheierea mandatului, dar că există viaţă şi dincolo de acest episod politic şi că acest scenariu pus la cale de oameni care îl asigurau de susţinerea lor îl determină să-şi reevalueze parcursul personal.

“Respect deciziile partidului din care fac parte de 20 ani, asta neînsemnând că le aprob sau le accept ca atare, aşa cum nu pot fi de acord cu afirmaţia ”Candidatura lui Horia a fost respinsă”, pentru simplul fapt că eu nu mi-am depus nicio candidatură, prin deducţie logică, colegii mei nu au avut ce respinge. Voi continua să muncesc cu aceeaşi dăruire până la încheierea acestui mandat, dar nu mă voi opri aici pentru că există viaţă şi dincolo de acest episod politic. Acest scenariu nepotrivit manierelor social-democrate, pus la cale de oamenii care mă asigurau de susţinerea şi colegialitatea lor, m-a făcut mai puternic şi mă determină să reevaluez parcursul meu personal”, a mai afirmat Marius Horia Ţuţuianu.

PSD Constanţa a transmis, vineri seară, printr-un comunicat de presă, că a hotărât să-l susţină pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pe liderul filialei, Felix Stroe.

“Biroul Permanent Judeţean al Organizaţiei PSD Constanţa s-a întrunit vineri 14 august, în prezenţa majorităţii covârşitoare a primarilor partidului din judeţul Constanţa. La propunerea Biroului, în unanimitate de voturi, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost desemnat Felix Stroe, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa”, a anunţat PSD Constanţa.

CITEȘTE ȘI: Planta care reduce anxietatea și are grijă de inima ta

Iniţial, social-democraţii îl anunţaseră candidat la această funcţie pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. De altfel, de mai multe zile panourile acestuia sunt amplasate în mai multe zone din Constanţa.

Marius Horia Ţuţuianu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în urma alegerilor din 2016. Atunci preşedintele CJ era ales în urma voturilor consilierilor şi nu de cetăţenii judeţului, cum se va întâmpla la alegerile din acest an. În campania electorală numele vehiculat că ar fi propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean era Cristinel Dragomir, cel care fusese vicepreşedinte al CJ în perioada în care instituţia fusese condusă de Nicuşor Constantinescu. După an de la acel episod, Cristinel Dragomir avea să demisioneze atât din funcţia de consilier judeţean, cât şi din PSD. El fusese secretar executiv al organizaţiei judeţene pe vremea când partidul fusese condus la nivel local de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.