Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în JUSTIȚIE: O instanță reclamă presiuni din partea procurorilor din CSM. Secția de judecători se DELIMITEAZĂ

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Curtea de Apel București a reclamat procurorii din CSM la Consiliu, susținând că cei cinci membri ar fi afectat independența justiției printr-o solicitare care vizează un dosar în curs. Secția de judecători se demilitează de acțiuni de imixtiune în activitatea instanțelor.

Potrivit unui document publicat de luju.ro, ar fi vorba despre o solicitare a magistraților procurori înaintată Curții de Apel privind o hotărâre prin care un judecător a decis că aceștia au eliminat abuziv din raportul de evaluare făcut de IJ Laurei Codruța Kovesi anumite pasaje.

"Astăzi, 7 septembrie 2018, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să aprecieze asupra potenţialului de afectare a independenţei justiţiei, consecinţă a solicitării celor cinci membri aleşi ai Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, vizând proceduri judiciare aferente unui dosar în curs.

În temeiul dispoziţiilor art. 1, ale art. 30 din Legea nr. 317/2004, precum şi ale art. 133 din Constituţia României, preşedintele Consiliului a transmis Inspecţiei Judiciare această sesizare pentru verificare, conform legii.

Secţia pentru judecători subliniază că activitatea instanţelor judecătoreşti se desfăşoară sub auspiciul legalităţii, al independenţei şi al imparţialităţii judecătorului, orice critică adusă unei hotărâri judecătoreşti putând fi valorificată doar prin mijlocirea instanţei, în cadrul căilor de atac prevăzute de lege.

Pe această cale, Secţia pentru judecători se delimitează de orice acţiune cu potential de  imixtiune în activitatea instanţelor de judecată care să împieteze îndeplinirea cu imparţialitate, corectitudine şi în termenele legale a obligaţiilor profesionale şi îndeamnă la echilibru şi la menţinerea unei atitudini de respect cu privire la rolul judecătorului într-un stat de drept", anunta CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.