Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Liga 1! Acuzații grave împotriva CFR Cluj și a arbitrilor, după golul controversat cu CS Mioveni: 'Ni se taie orice drept la egalitate'

Pro Sport
arbitru

Clubul CS Mioveni a înaintat un memoriu Federaţiei Române de Fotbal, Comisiei Centrale a Arbitrilor şi Ligii Profesioniste de Fotbal, după meciul cu CFR Cluj. CS Mioveni acuză „gravele erori de arbitraj care au dus la stabilirea scorului final în meciul de aseară cu CFR”; de asemenea, echipa ameninţă cu retragerea din campionat. CFR Cluj a învins CS Mioveni cu scorul de 1-0, vineri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 4-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol al partidei a fost înscris de Claudiu Petrila (49), dintr-o posibilă poziţie de ofsaid. Gazdele ar fi trebuit să primească penalty în min. 74, când fundaşul Danijel Graovac l-a ţinut în propriul careu pe brazilianul Garutti.

„Este inadmisibil modul în care am fost trataţi de către cavalerii fluierului (Florin Chivulete, Vladimir Urzică şi Andrei Constantinescu), CFR marcând un gol dintr-un offside evident, iar nouă refuzându-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspeţilor. Nu vrem să contestăm valoarea adversarilor noştri, aşa cum nu vrem să ştirbim din meritele clujenilor în obţinerea unor performanţe remarcabile în cupele europene. Dar când pierdem un joc în asemenea manieră, ne întrebăm ce rost mai are să participăm într-o competiţie în care ni se taie orice drept la egalitate'', se arată într-o postare pe Facebook clubul CS Mioveni.

„Avand în vedere aceste aspecte şi ţinând cont de faptul ca toată lumea protejează în continuare o Comisie Centrală a Arbitrilor care este stat în stat, ne gândim serios să ne retragem din competiţie. În mod sigur CCA nu va avea de suferit dacă o echipă mică şi inimoasă ca a noastră va dispărea din fotbalul românesc, dar numai în acest fel întreaga lume va afla ce se întâmplă cu arbitrajele de la noi din ţară.

Dacă nimeni nu îndrăzneşte să tragă la răspundere CCA, măcar retragerea noastră va ajunge la urechile UEFA şi FIFA, iar semnalul nostru de alarmă poate va vindeca un fotbal în care cavalerii fluierului decid după bunul plac învingătoarea unui joc de fotbal.

Dacă nimeni nu are curajul să facă ceva, poate măcar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunoştinţa iubitorilor de fotbal din toată lumea că în România CCA-ul patronează sportul rege.

Vom dispărea noi, vom fi amendaţi, dezafiliaţi etc, dar poate vom fi cei care vom începe însănătoşirea unui fotbal bolnav, în care rezultatele finale sunt la mâna domnilor arbitri.

Plătim cu toţii (n.r.: e vorba de cei aproximativ 4000 de euro pe care echipele îi plătesc înaintea fiecărui meci pentru baremurile arbitrilor și observatorilor), cu toate că această sumă este una imensă în comparaţie cu salariul mediu din România. Dar dacă tot plătim aceşti bani, nu înţelegem de ce niciodată nu ni se aduc la cunoştinţă şi nouă, celor care plătim, notele date de observatori arbitrilor.

De fiecare dată, orice sancţiune primită de fotbalişti este adusă la cunoştinţa mass media, aşa cum orice amendă sau sancţiune a antrenorilor este dată publicităţii.

Lumea află imediat ce şi cât plătesc cei de pe teren, dar niciodată nu aflăm ce ce întâmplă cu cavalerii fluierului. Observatorii protejează arbitrii acordându-le note mari, în ciuda numeroaselor greşeli care apar meci de meci'', au mai spus reprezentanții clubului.

„Începând din acest moment, în cazul în care vom mai continua in Liga 1, vrem să anunţăm CCA că refuzăm să mai fim arbitraţi de brigada Florin Chivulete, Vladimir Urzică şi Andrei Constantinescu. Ceea ce au făcut vineri seara este inimaginabil, bătându-şi efectiv joc nu numai de noi, ci de întregul fotbal românesc'', mai spun cei de la CS Mioveni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.