Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament: acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis din partea USR

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat miercuri în ședința de plen dedicată dezbaterii legii privind starea de alertă, că Președintele Klaus Iohannis, a luat în epidemia COVID-19 decizii electorale fără niciun argument medical, scopul fiind să nu scadă în sondaje.

Starea de alertă „e strict un obiectiv personal al lui Klaus Iohannis”, a spus Drulă. „Putea continua stare de urgenta daca situatia de sanatate o impune, cu mai putine restrictii. S-a dorit inlocuirea cu stare de alerta ca sa se livreze mai mult ca o victorie pentru puncte electorale. Este o notiune mai degraba inventata, Constitutia nu prevede starea de alerta. Acum ne intoarcem toti, ne contorsionam sa lucram in jurul unui punct impus arbitrar si electoralist de guvernare si de Presedinte. Suntem intr-o logica cu ochii la sondaje”, a mai declarat acesta.

El a indicat ca seful statului ia decizii „in functie de cum da bine la conferinta de presa”. „Asta nu arata ca o tara guvernata”, a indicat Cătălin Drulă.

Declaratiile lui Drulă:

  • "Întreg procesul de elaborare a acestei legi şi ce s-a întâmplat ieri şi astăzi în Parlament arată ca un fiasco, ca o secvenţă de bâlbe, după cum ne-a obişnuit acest Guvern în ultimele două luni din această criză. L-am avertizat direct pe domnul Ludovic Orban, într-o discuţie chiar directă în februarie, că Constituţia este foarte clară: drepturile şi libertăţile pot fi restrânse doar prin lege, nu prin OUG, nu prin alte acte emise de guvern, nu prin ordine de ministru"
  • "Iată că primim această lege în ceasul al 13-lea, cu prea puţin timp înainte ca ea să intre în vigoare, conform Constituţiei, la încheierea stării de urgenţă şi s-a încercat astăzi în Parlament ceva halucinant - adică un amendament care încălca explicit Constituţia. Constituţia prevede că orice lege intră în vigoare la minim trei zile de la data publicării, eventual la mai multe zile dacă aşa doreşte legiuitorul. S-a dorit să intre în vigoare instantaneu - amendament PNL acceptat tacit de PSD în comisie. (...) Un profesionist ar fi trimis din vreme acest proiect de lege", a mai afirmat deputatul USR.
  • "Incheierea stării de urgenţă pe 15 mai este strict o decizie personală a preşedintelui", nefiind "într-o logică anume".
  • "Constituţia nu prevede o stare de alertă. (...) Acum ne întoarcem toţi, ne contorsionăm să lucrăm în jurul acestui punct impus în mod arbitrar şi electoralist de guvernare şi de preşedinte. (...) Temele importante ale zilei sunt privite ca nişte cartofi fierbinţi şi gestionarea cu adevărat a crizei, mai ales a celei economice, cade undeva în planul doi. (...) Asta nu arată ca o ţară guvernată în momentul de faţă"

Citește și: Parlamentul a decis: Alegerile locale se organizează în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.