Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament: AUR cere eliminarea UDMR de la Guvernare/ Video

Romania TV, captura ecran
protest aur

E protest al AUR în Parlament. Parlamentarii formațiunii cer eliminarea UMDR de la Guvernare. Gestul AUR vine după ce ieri partidul anunța că vrea explicații oficiale de la premierul Nicolae Ciucă privind vizita președintelui Ungariei în România.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prezența premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului, pentru a explica în ce condiții a avut loc vizita președintelui Ungariei, Novak Katalin, în România. De asemenea, AUR a pregătit o moțiune simplă înpotriva ministrului Eduard Novak.

Citește și: Șeful USR a explodat după vestea că pensionarii și bugetarii primesc bani de la Guvern: Măsurile sunt revoltătoare

„În urma unei noi provocări venite din zona șovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în fața Parlamentului și în fața opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei așa-zis private a președintelui Ungariei în România. Vrem și noi să știm cine a asigurat paza președintelui Ungariei în toată această perioadă - dacă SPP și celelalte instituții ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să știm de ce Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a reacționat la discursul nepotrivit al președintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, transmite, luni, AUR, într0un comunicat de presă.

Președintele AUR, George Simion, a spus că a văzut și o poză în Munții Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un șir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.