Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Parlament, după ce Petre Daea a fost numit BERBEC de un deputat PNL: PSD cere SANCȚIONAREA parlamentarului - VIDEO

Inquam Photos / George Calin
dancila daea

Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a cerut, marți, sancționarea deputatului PNL, Nicolae Giugea, care l-a numit „berbec” pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, în timpul dezbaterilor pe moțiunea simplă

„Iulius Caesar Caligula și-a pus calul senator, Petru Groza și-a pus boul ministru, respectiv pe Zăroni (Romulus Zăroni - n.r.), Liviu Dragnea a venit și a numit la ministerul Agriculturii un berbec, dar nu berbecul începător așa cum zic ciobanii sau, pe înțelesul tuturor, nu masculul alfa, ci a pus berbecul care se pierde de turmă și face întotdeauna deliciul televiziunilor”, a spus, marți, în plenul Camerei Deputaților, liberalul Nicolae Giugea, în timpul dezbaterii pe moțiunea simplă pe tema pestei porcine africane.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“

După această intervenție, președintele de ședință, Florin Iordache, i-a tăiat microfonul deputatului PNL, iar momentul a generat rumoare în sală și schimburi de replici și vociferări între putere și opoziție.

Prezent în sală, ministrul Agriculturii nu a replicat, scrie mediafax.ro.

Citește și: Anunț făcut de Lucian Șova! O să se circule în curând pe această autostradă

Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a cerut, ulterior, în plen, sancționarea liberalului pentru „jignirile” aduce ministrului Agriculturii.

„Acum înțeleg de ce nu ați fost de acord cu modificarea Regulamentului. Vi se pare normal ca un deputat să facă într-un fel deloc neacademic un ministru? Și, stimate doamne, chiar nu e cazul să aplaudați cu atâta virtute jignirile din Parlament. Și dacă tot am votat acest Regulament, chiar solicit tragerea la răspundere a unui coleg care nu-și înțeleg rolul și menirea în Parlament”, a spus acesta.

Citește și: Surprize mari pentru Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august-Ce îi pregătește Primăria Capitalei

Deputații au dezbătut, marți, în plen, moțiunea simplă cu titlul „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, depusă de opoziție.

„Așa-zisele acțiuni întreprinse de ministrul Petre Daea, de la apariția primului focar de pestă porcină africană în România (iulie 2017) și până în prezent, au demonstrat că acesta nu dispune de calitățile, cunoștințele, devotamentul și responsabilitatea necesare unui ministru în funcție”, se arată în textul moțiunii simple.

Citește și: Remus Truică în război cu un fost partener de afaceri. Cât îi datorează acesta

Opoziția acuză că lipsa de acțiune a ministrului „a contribuit semnificativ la răspândirea fulgerătoare a epidemiei”. „Dacă analizăm declarațiile publice ale domnului ministru Petre Daea, de la apariția primului focar de pestă porcină africană în România și până în prezent, se observă cert că nu știe ce și cum să facă pentru a stopa extinderea bolii”, mai scrie în moțiune.

Potrivit inițiatorului, în gestionarea evoluției pestei porcine se poate vorbi despre un atentat la siguranța națională a României.

Citește și: Cristi Borcea face o nouă mutare! Pe cine a luat să lucreze pentru el

„Concluzionând, avem dovada faptului că ne aflăm în fața unor acțiuni ilegale, abuzive și neglijente concertate la un nivel instituțional și social înalt ce au determinat, după părerea noastră, un atentat la siguranța națională, subminarea economiei naționale, insecuritatea alimentară și pagube incomensurabile la bugetul de stat”, se arată în documentul supus dezbaterii parlamentare.

Votul deputaților pe moțiunea simplă va fi acordat în ședința de plen de miercuri.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.