Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament pe abuzul în serviciu! Prima reacție din CSM după modificări: Scapă sau nu Liviu Dragnea de dosare

radu tudor
victor alistar

Victor Alistar, membru în CSM, a comentat marți la Antena 3 modificările care se aduc abuzului în serviciu.

„Este de discutat pe acest articol pe trei paliere. Primul palier legat de patrimoniul comun european în materia dreptului penal, dacă se acoperă prin această faptă sau nu se acoperă abuzul de putere. Or este limpede că prin alin. 2 și teza finală de la alin. 1, care spune că orice faptă abuzivă care prejudiciază drepturile și interesele unor persoane este de natura legii penale. Al doilea lucru de văzut (...) dacă mai rămân zone de încălcare a legii în administrație care să rămână nesancționate. Vom observa că ele sunt sancționate în alte articole de lege, cum ar fi delapidarea, cum ar neglijența în serviciu, cum ar fi comportarea abuzivă. Sunt alte infracțiuni prevăzute de Codul penal. (...) Orice faptă care presupune o șpagă de orice fel, că este luare/dare, e deja prevăzută în alte articole de lege. Acest articol era foarte larg. Noi am făcut modificarea articolului 78, legea anticorupție, pe care s-au dat foarte multe condamnări, dar niciodată nu ne-am gândit că se va ajunge să se tragă de el ca de plastilină în halul acesta, ajungând în faza de neconstituționalitate. El trebuia să fie o plasă de siguranță și nu puteai proba flagrantul.”, a spus Alistar, la Antena3.

Mișcare SURPRIZĂ în Senat, după ce Iohannis și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat: Legea pentru alegerea preşedintelui se modifică

Cât despre dosarul DGASPC, Victor Alistar a spus că faptele pot fi sancționate indiferent de modificări.

„Acolo discutăm de fapt despre o delapidare prin care s-au tras bani din instituția publică pentru plata unor funcționari. De ce n-au plecat pe delapidare? DNA nu era competent și atunci au tras ca să poată trage competența. Or nu asta este logica și rațiunea legii penale. O asemenea faptă putea fi investigată de un parchet obișnuit, dar nu de DNA”, a mai spus Alistar.

Cât despre pragul la abuzul în serviciu stabilit la un salariu minim pe economie, Victor Alistar a dat asigurări că nu-l va scăpa pe Liviu Dragnea.

„Nu, nu pe asta și oricum cred că ne interesează să avem o lege penală care are un echilibru.”, a completat Alistar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.