Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în PNL: Tabăra ardelenilor vs. tabăra oltenilor în cursa pentru Ministerul Digitalizării (surse)

PNL siglă

Tensiune în PNL din cauza discuțiilor referitoare la viitorul ministru al cercetării și digitalizării: demisia lui Florin Roman, în urma acuzațiilor de plagiat, a deschis o competiție între liberalii din Ardeal și cei din Oltenia.

Potrivit unor surse din partid, tabăra clujenilor, în frunte cu Emil Boc, l-ar dori în funcția de ministru al digitalizării pe deputatul Sabin Sărmaș, fost preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României. Tabăra din jurul președintelui Cîțu îi reproșează însă lui Sămaș faptul că ar fi rudă cu Vasile Dîncu și, implicit, ar avea legături prea strânse cu PSD.

În schimb, Florin Cîțu și Dan Vîlceanu l-ar vrea în funcția de ministru al digitalizării pe Iulian Popescu, secretar de stat în cadrul ministerului și vicepreședinte al PNL Gorj. Cîțu și Vîlceanu nu au însă suficient sprijin, astfel că este puțin probabil să se impună în conflictul cu tabăra ardelenilor.

O decizie cu privire la viitorul ministru ar putea fi amânată, pe fondul acestui scandal, având în vedere că interimarul asigurat de Virgil Popescu la Ministerul Digitalizării expiră abia pe 28 ianaurie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.