Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în teritoriu! Șeful PNL Iași: 'Corpul de Control al MAI confirmă - Prefectul Bogdan Cojocaru a încălcat legea!'

24-ore.ro
Alexandru Muraru PNL

Liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Alexandru Muraru, susţine că Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a confirmat că prefectul de Iaşi a încălcat legea, după ce acestuia din urmă i s-a cerut să revină asupra deciziei de a valida o şedinţă de consiliu local în care nu a existat cvorum.

Alexandru Muraru a precizat joi, într-un comunicat de presă, că după ce a sesizat Ministerul Afacerilor Interne cu privire la "actele de încălcare a legii săvârşite de prefectul politic Bogdan Cojocaru, Corpul de Control al MAI i-a solicitat acestuia să îşi respecte atribuţiile".

"Corpul de Control al MAI confirmă: Prefectul Bogdan Cojocaru a încălcat legea! Bogdan Cojocaru a ajuns în atenţia MAI pentru modul abuziv în care îşi exercită mandatul şi incapacitatea de a îndeplini concomitent şi imparţial poziţiile de prefect şi de preşedinte interimar al PSD Iaşi", a afirmat liberalul Alexandru Muraru.

Potrivit lui Muraru, Corpul de Control al MAI i-a solicitat săptămâna aceasta prefectului PSD Bogdan Cojocaru să suspende toate deciziile luate în şedinţa fără cvorum a Consiliului Local Prisăcani. Şeful PNL Iaşi aminteşte că iniţial Cojocaru a trimis o adresă către Consiliul Local Prisăcani în care spune că şedinţa fără cvorum a fost legală.

"Încă o dată se demonstrează că poziţia de prefect este o pălărie prea grea pentru Bogdan Cojocaru. De când a fost pus pe funcţie, Cojocaru şi-a demonstrat limitele şi incapacitatea de a îndeplini sarcinile care revin funcţiei de reprezentant al Guvernului în teritoriu", a adăugat liderul liberalilor ieşeni.

La începutul acestei luni, şeful PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, solicita demisia prefectului de Iaşi, Bogdan Cojocaru, şi trimiterea urgentă a Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne la Prefectura Iaşi, acuzând modul abuziv în care acesta îşi exercită mandatul.

Potrivit şefului local PNL, prefectul de Iaşi a aplicat legea cu dublă măsură, în funcţie de interesele politice.

Muraru a arătat că două situaţii similare, din comunele Popeşti şi Prisăcani, sunt tratate diferit de către prefectul Bogdan Cojocaru.

Liderul PNL Iaşi a susţinut că în cazul comunei Prisăcani, prefectul PSD al judeţului Iaşi a validat o şedinţă de Consiliu Local, deşi aceasta nu avea cvorum, cu intenţia de a ajuta un coleg de partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.