Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Ucraina, după ce Zelenski a respins demisia premierului: Percheziţii la un post de televiziune

eBay
ucraina politie

Serviciile de securitate ale Ucrainei au anunţat miercuri că au făcut percheziţii la unul dintre birourile postului de televiziune "1+1" în contextul unei înregistrări calificate drept ilegală şi care a fost cât pe ce să ducă la demisia premierului Ucrainei, informează Reuters, conform agerpres.ro.

În ianuarie, premierul Oleksi Honcearuk şi-a înaintat demisia după ce mass-media a difuzat o înregistrare audio în care el poate fi auzit criticându-l pre preşedintele Volodimir Zelenski în timpul unor discuţii cu miniştri şi oficiali ai băncilor centrale.

Înainte de aceasta Honcearuk a declarat că înregistrarea a fost falsificată şi fabricată din diferite fragmente din ceea ce s-a spus în timpul întâlnirilor de guvern.

Preşedintele Zelenski nu a acceptat demisia lui Honcearuk şi le-a cerut forţelor de ordine să stabilească cine a fost implicat în realizarea înregistrării.

MAE, anunț de ULTIMĂ ORĂ 17 români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia


"Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a desfăşurat o investigaţie în etapa premergătoare procesului de judecată asupra utilizării ilegale de mijloace tehnice speciale pentru obţinerea de informaţii de la sediile cabinetului de miniştri al Ucrainei", anunţă SBU într-un comunicat.

Investigatorii SBU au descoperit că "indivizi care au vizitat periodic biroul postului '1+1' ar putea fi implicaţi în folosirea ilegală de mijloace tehnice speciale pentru a obţine informaţii", se spune în comunicat.

Potrivit serviciilor de securitate, suspecţi necunoscuţi au editat şi distribuit înregistrările audio.

Postul de televiziune, care este deţinut de cel mai mare magnat al Ucrainei, Igor Kolomoiski, cu care Zelenski a avut strânse legături de afaceri, a acuzat SBU că încearcă să pună presiune asupra jurnaliştilor care realizează programe de investigaţie.

SBU a negat acest lucru, afirmând că "este vorba despre o investigaţie imparţială şi completă asupra unei infracţiuni privind o înregistrare ilegală împotriva şefului guvernului".

Zelenski, fostă vedetă de seriale de comedie, a fost ales în urma scrutinului din aprilie 2019, pe care l-a câştigat în mod detaşat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.