Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în USR-PLUS. Dacian Cioloș pregătește o nouă listă de miniștri, cu legături puternice cu serviciile

Facebook
Dacian Cioloș

Este fierbere mare în USR-PLUS, după ce s-a aflat că Dacian Cioloș are pregătită o nouă listă de miniștri, compusă în cea mai mare parte din oameni cu legături suspecte cu serviciile. Și, potrivit Capital, nu cele românești.

Lista a fost pregătită în eventualitatea în care Dacian Cioloș câștigă alegerile interne și deja au început să fie auzite voci care spun că în USR-PLUS au ajuns mulți oameni ai serviciilor, după fuziunea USR cu PLUS.

„Astfel, Dragoș Tudorache, în prezent europarlamentar, ar urma să-i ia locul lui Cristian Ghinea ca ministru al Fondurilor Europene. Ghinea, pe care Alina Mungiu Pippidi l-a acuzat public că lucrează pentru SIE, a intrat în conflict cu Cioloș și susține puternic candidatura lui Dan Barna. În locul lui Ghinea ar urma să vină Dragoș Tudorache, un om care, în ultimii 20 de ani, nu a mai stat în România decât în anul în care a fost șeful cancelariei și, ulterior, ministru de Interne în Guvernul Cioloș.

Dragoș Pîslaru, și el europarlamentar și apropiat al lui Cioloș, ar urma să vină la ministerul Economiei în locul lui Claudiu Năsui. Ciprian Teleman, care are susținerea lui Cioloș, ar urma să revină poziția de ministru al Cercetării.

Revenirea  Ioanei Mihăilă în fruntea Ministerului Sănătății e pusă sub semnul întrebării. Dacian Cioloș ar fi dispus să renunțe la acest portofoliu într-o nouă negociere cu PNL și UDMR, urmărind aducerea în Guvern a Cristinei Pașca Palmer. Cristiana Palmer locuiește în Statele Unite, fiind căsătorită cu un angajat al Guvernului SUA cu numeroase misiuni clasificate în afara țării, inclusiv în cadrul NATO”, scrie Capital.

Alte nume de pe listă sunt cele ale lui Raluca Prună la Justiție și Alin Mituța la Transporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.