Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în USR-PLUS: Un deputat, lider de filială judeţeană, acuză conducerea centrală că susţine un rasist

alianta 2020 usr plus

Deputatul Adrian-Claudiu Prisnel, președintele Filialei USR Dolj, anunță că va contesta la Comisia Națională de Arbitraj a USR decizia Biroul Național al USR de a-i acorda sprijinul politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al Craiovei, în ciuda deciziei contrare a USR Craiova din 4 octombrie.

Cezar Drăgoescu a fost invalidat cu câteva zile în urmă de Biroul Național al USR din poziția de candidat la alegerile parlamentare pe lista USR PLUS Dolj, din motive de integritate și oportunitate politică, pentru că ar fi făcut afirmații rasiste, xenofobe și homofobe.

„Este inexplicabilă susținerea Biroului Național pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de același Birou Național atât din motive de integritate, cât și de oportunitate politică. Problemele de comportament și de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar și cauza a numeroase reacții negative ale simpatizanților noștri.

La cererea președintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în ședința de astăzi, 24 octombrie, Biroul Național al USR a decis, cu încălcarea statutului și a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie. Forul care acordă sprijinul politic pentru funcții la nivel local este expres menționat în statutul USR: biroul local, conform art. 24 lit. c, iar biroul național pentru funcții naționale. În această privință, ne vom adresa Comisiei Naționale de Arbitraj cu o contestație asupra deciziei Biroului Național.

Contrar celor susținute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmațiile rasiste și homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ștampilă pe USR, oricare ar fi funcția pentru care domnul Drăgoescu este susținut. Ne autoetichetăm rasiști și homofobi și riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în județul nostru și nu numai.

USR nu va fi credibil în fața cetățenilor să susțină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova.

Noi, în Craiova, nu suntem cetățeni de rangul doi.

Mă delimitez de decizia Biroului Național al USR și sper ca Biroul Național PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcție publică și cu girul lor”, a declarat deputatul Adrian Prisnel.

Cezar Drăgoescu, cap de listă USR PLUS pentru Camera Deputaţilor în Dolj, s-a remarcat pe grupurile interne de comunicare printr-o serie de ieşiri grosolane la adresa liderilor Alianţei Dacian Cioloş şi Cristian Ghinea. Cezar Drăgoescu îl numeşte „ţigan” pe Valeriu Nicolae. Publicaţia „Adevărul” a prezentat mai multe conversaţii în care candidatul USR PLUS la parlamentare se manifestă grobian, în discuţii purtate înainte de alegerile europarlamentare din 2019. Cezar Drăgoescu afirma, despre o alianţă cu Dacian Cioloş: „O alianţă cu acest jegos buburos va produce numai prejudicii USR”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.