Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL înainte de celebrul maraton de la New York: Mii de alergători străini, interzişi să intre în SUA

sursa foto: pixabay
maraton

Mii de alergători străini, între care cetăţeni europeni, britanici, indieni şi chinezi, nu vor putea participa la emblematicul maraton de la New York, programat pe 7 noiembrie, în ajunul redeschiderii frontierelor Statelor Unite, închise de peste un an şi jumătate din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat al organizatorilor cursei, NYRR, publicat vineri seară pe site-ul de internet al competiţiei, se arată că redeschiderea frontierelor pe 8 noiembrie va împiedica de facto mii de străini să concureze la maratonul de pe străzile New York-ului pe data de 7 noiembrie.

"Participanţii internaţionali care nu pot să se deplaseze în Statele Unite din cauza interdicţiei preşedintelui SUA (datând din perioada lui Donald Trump, din 2020) vor fi eligibili pentru a amâna intrarea lor în vederea maratonului de la New York din 2022", se arată în comunicat.

Participanţii doritori vor fi însă obligaţi să solicite amânarea lor pentru ediţia din 2022, între 21 octombrie şi 3 noiembrie 2021, în schimbul unei sume de 75 de dolari, înainte de a se putea reînscrie la începutul anului viitor.

Fiecare anulare pentru ediţia din 2021 nu va fi rambursată.

Maratonul de la New York, care se încheie în celebrul Central Park, după ce traversează marile poduri new-yorkeze, a fost anulat în 2020 din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

Înainte de pandemie, emblematicul maraton, înfiinţat în 1970, reunea în fiecare an cel puţin de 250.000 de turişti, având un impact economic estimat la 415 milioane dolari în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.