Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal incredibil: părinții unui copil bolnav refuză total transfuziile de sânge de la vaccinați

Agerpres - Reuters
vaccinuri

Autorităţile neozeelandeze au cerut marţi justiţiei să le încredinţeze custodia unui bebeluş ai cărui părinţi se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze viaţa, de teamă ca nu cumva el să primească sânge provenind de la donatori vaccinaţi împotriva COVID-19, informează AFP. Autorităţile sanitare au anunţat că au depus această cerere de urgenţă marţi, la Înalta Curte de Justiţie din Auckland, principalul oraş din Noua Zeelandă.

Bebeluşul de patru luni, a cărui identitate este ţinută secretă la ordinul Curţii, suferă, potrivit mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, o problemă cardiacă ce necesită o intervenţie chirurgicală. Însă această intervenţie a fost întârziată, pentru că părinţii cer ca sângele care ar putea să-i fie transferat copilului în blocul operator să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.

Cererea lor a fost respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, niciuna dintre cele două categorii neprezentând mai multe riscuri ca cealaltă. Autorităţile au cerut justiţiei să le fie încredinţată custodia parţială a bebeluşului. Dacă tribunalul va da curs cererii lor, părinţii îşi vor păstra autoritatea asupra copilului, exceptând cazurile care au legătură cu tratamentele medicale. Serviciile de sănătate au afirmat că au sesizat justiţia "luând în considerare cel mai bun interes al copilului" şi după "lungi discuţii" cu familia.

Circa 150 de manifestanţi antivaccinare s-au adunat marţi în faţa tribunalului din Auckland, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de părinţii bebeluşului. Măsurile energice adoptate de Noua Zeelandă la începutul pandemiei de coronavirus au fost considerate de mulţi drept printre cele mai reuşite din lume, pentru că această ţară a înregistrat o rată mică de mortalitate, înainte de apariţia vaccinurilor. Însă restricţiile severe impuse în ceea ce priveşte deplasările şi lockdown-urile au fost criticate drept atingeri la adresa libertăţilor şi au provocat emergenţa unor grupuri antivaccinare şi antirestricţii, grupuri mici, dar foarte active.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.