Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal într-un liceu: Musicalul Cocoşatul de la Notre-Dame, anulat pentru că rolul Esmeraldei îi revenea unei eleve albe

scandal

Un musical inspirat din animaţia „Cocoşatul de la Notre Dame/ The Hunchback of Notre Dame”, lansată de Disney în 1996, bazată pe romanul omonim scris de Victor Hugo, a fost anulat la un liceu din New York, după ce un grup de activişti a contestat distribuirea unei eleve albe în rolul Esmeraldei, scrie Daily Mail.

Într-o scrisoare deschisă publicată pe internet, grupul Student United Ithaca, care are 27 de membri, a criticat lipsa reprezentării etniei rome în acest spectacol. Potrivit grupului, adolescenta care a fost aleasă să interpreteze rolul Esmeraldei este o tânără talentată, dar personajul Esmeralda aparţine etniei rome, reprezentând un grup de oameni asupriţi, şi, prin urmare, ar trebui reprezentat cu acurateţe.

„Este asuprirea poporului ei cea care îi permite să îl înţeleagă mai bine pe Quasimodo şi să îi ia apărarea”, arată scrisoarea. După ce scrisoarea a fost publicată luna trecută şi a fost distribuită de mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare, liceul a anunţat că acest musical va fi înlocuit cu un alt proiect, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.