Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Austria şi UE pe tema migranţilor

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Comisarul european pentru imigraţie, grecul Dimitris Avramopoulos, a avertizat joi guvernul de la Viena că deciziile privind plafonarea numărului de migranţi cărora le va permite să tranziteze teritoriul Austriei, precum şi a numărului cererilor de azil acceptate, contravin legislaţiei Uniunii Europene, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Comisarul Avramopoulos a declarat că a transmis guvernului austriac o scrisoare prin care îi comunică faptul că respectiva hotărâre nu este compatibilă cu legislaţia comunitară şi nici cu angajamentele internaţionale ale Austriei. 'Austriecii sunt obligaţi să accepte cererile de azil fără să stabilească o limită', a indicat el, susţinând că, prin măsurile luate, austriecii încalcă mai ales Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Convenţia de la Geneva privind statutul refugiaţilor şi articolul 18 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene.

De asemenea, comisarul Avramopoulos îi cere ministrului austriac de interne, Johanna Mikl Leitner, să-şi revizuiască 'măsurile unilaterale'. Autorităţile de la Viena au decis să plafoneze la cel mult 3.200 numărul migranţilor care vor putea intra în fiecare zi pe teritoriul Austriei pentru a-şi continua mai departe călătoria către alte state europene unde intenţionează să ceară azil. Măsură intră în vigoare începând de vineri. În plus, Austria a limitat la cel mult 80 numărul zilnic al migranţilor care pot să depună cereri de azil. Aceste decizii completează o altă hotărâre luată luna trecută, ce prevede plafonarea la 37.500 numărul total al cererilor de azil pe care Austria le va accepta anul acesta, cifră care va scădea progresiv în anii următori, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.