Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Oprişan și ministrul Ion Ștefan: 'Se încalcă legea/Dacă pesediştii sunt deranjaţi de corectitudine, asta înseamnă că facem bine' - FOTO

marian oprisan

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a afirmat, luni, că verificările pe care le face Ministerul Dezvoltării la proiectele PNDL sunt ilegale, ministrul Ion Ştefan, fiind ”incompetent şi incapabil”. La rândul său, Ion Ştefan a comentat: ” Dacă pesediştii se arată deranjaţi de corectitudine, asta înseamnă că facem bine ceea ce facem”, anunță news.ro.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Marian Oprişan, care este preşedintele PSD Vrancea, a declarat, luni, că nu este de accord cu controalele dispuse de ministruil Dezvoltării la proiectele PNDL, spunând chiar că aceste verificări sunt ilegale.

”Protestez cu toată forţa mea ca preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea şi ca preşedinte al al UNCJR asupra comportamentului ministrului Administraţiei, Dezvoltării şi Lucrărilor Publice. Ceea ce face domnia sa prin controalele alea inventate, care nu i le pune la dispoziţie niciun fel de lege, încalcă legea, pentru că autorităţile locale nu se supun decât Curţii de Conturi a României şi Procuraturii şi Parchetelor. Autorităţile locale nu sunt subordonate Guvernului. Programul naţional se execută în condiţiile legii şi se verifică de singura instituţie abilitată să controleze bani publici, şi anume Curtea de Conturi”, a spus Oprişan.

Mai departe, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea l-a numit pe ministrul Dezvoltării ”incompetent şi incapabil”: „Domnia sa ce face? Inventează această mizerie de controale, inventează tot felul de găselniţe la adresa unor autorităţi locale, conduse de primari PSD, ca să motiveze faptul că nu decontează facturile din PNDL. Acest ministru, incompetent şi incapabil, condiţionează primarii din România în funcţie de simpatiile lui politice, inventând tot felul de poveşti ca să nu deconteze facturile PNDL. De fapt, aici apare incapacitatea PNL de a gestiona acest program inventat de PSD, care a dus la dezvoltarea tuturor localităţilor din România”.

Citește și: Mișcare importantă făcută de ministrul Muncii: Am sesizat comisiile de disciplină

La rândul său, ministrul Ion Ştefan a scris pe Facebook că, ”dacă pesediştii se arată deranjaţi de corectitudine, asta înseamnă că facem bine ceea ce facem”.

”Dacă pesediştii urlă ca din gură de şarpe şi aruncă în stânga şi-n dreapta cu acuzaţii şi lamentări penibile, iarăşi este bine şi înseamnă că transparenţa în decizii şi în modul în care se cheltuieşte banul public, pe care şi eu mi-o asum în fruntea MLPDA, este cea mai bună decizie. Cu oricâtă forţă ar protesta domnul preşedinte, vremelnic, al CJ Vrancea, Marian Oprişan, că nu am fost de acord să fac plăţi suspecte pentru lucrări derulate prin PNDL, realitatea din teren îmi dă dreptate. «Găselniţele» şi «poveştile inventate», de care mă acuză Oprişan, sunt bătute de departe de realitatea din teren. Sau de spoielile de pe străzile pentru care, în Focşani, se cereau plăţi integrale de către colegul şi urmaşul lui Marian Oprişan în ale social-democraţiei şi altele”, a cris Ion Ştefan pe Facebook.

Acesta publică fotografii cu probemele găsite pe undele şantiere.

”Stimaţi focşăneni, dacă în casa dumneavoastră s-ar face nişte lucrări de modernizare, iar rezultatul ar fi cel din pozele de mai jos, câţi dintre dumneavoastră aţi fi fost de acord să plătiţi meşterul? Oare de ce nu au stat edilii pesede din Focşani zi lumină pe străzile pe care s-a lucrat pentru a fi siguri că lucrările sunt calitative şi nu făcute în bătaie de joc?! Da, PNDL este inventat de PSD, însă eu nu sunt dispus să merg pe aceeaşi reţetă a bătăii de joc la adresa banului public şi de sfidare a cetăţeanului şi să fac asemeni guvernelor PSD, adică să decontez lucrări neefectuate, care nu corespund realităţii din teren”, a mai scris Ion Ştefan.

Acesta prcizează că Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, republicată, precizează foarte clar cine are atribuţii în control: (1) Controlul de stat al calităţii în construcţii cuprinde inspecţii la investitori, la unităţile de proiectare, de execuţie, de exploatare şi de postutilizare a construcţiilor, privind existenţa şi respectarea sistemului calităţii în construcţii. (2) Controlul de stat al calităţii în construcţii se exercită de către Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., care răspunde din punct de vedere tehnic de executarea controlului statului cu privire la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calităţii construcţiilor”.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) anunţă că au fost verificate, în perioada 26 noiembrie - 11 decembrie, peste 3.000 de solicitări prin Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL), fiind găsite mai multe neconcordanţe între situaţia din teren şi cea din hărtii. În urma verificărilor, vor fi oprite de la plată peste 146 de milioane lei pentru 187 de solicitări pentru proiecte dn 11 judeţe.

Obiective de investiţii cu problemesunt în judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea, Vrancea.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.