Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între partide noi: Partidul lui Daniel Dragomir, acuzat că furat sigla partidului lui Sebastian Burduja

fight-spam

PACT pentru România, partidul înfiinţat şi condus de Sebastian Burduja,  somează Partidul Alianța Națională (din care face parte şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir), anunțat public în cursul zilei de ieri, să-și modifice de urgență semnul cu care a fost înscris în registrul partidelor politice.

"Acest însemn reprezintă o stea practic identică cu sigla partidului PACT pentru România. PACT este înscris ca partid încă din aprilie 2016, cu semnul permanent aferent. Solicităm public reprezentanților PAN să înlocuiască sigla electorală plagiată și menționăm că, în caz contrar, vom face uz de toate căile legale pentru a soluționa această speță. Menționăm că Legea Partidelor Politice nr. 14/2003, art. 5, alin. (1) specifică fără urmă de îndoială următoarele: 'Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate.'

Nu este o surpriză faptul că activitatea unui partid politic fondat de un condamnat pentru corupție și de apropiații săi debutează printr-un furt, fie el și intelectual. Agenda PAN, un partid iliberal, pro-corupție și antioccidental, este extrem de periculoasă și de nocivă pentru interesele României și se situează la polul opus față de valorile și principiile PACT, o platformă politică liberală, pro-europeană și pro-atlantică. Acest furt intelectual este cu atât mai grav cu cât vizează inducerea în eroare a electoratului, legea partidelor politice fiind extrem de clară cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească partidele politice și însemnele lor", precizează PACT într-un comunicat de presă.

STIRIPESURSE.RO a solicitat o reacţie din partea lui Daniel Dragomir. "Nu răspund urmaşilor Bancorex, care cred că toate stelele din lume sunt ale lor. Vai de steaua lui", a precizat acesta.

CITEȘTE ȘI: Hainele sunt pline de bacterii și virusuri. Cum să le dezinfectezi dacă nu pot fi spălate la 90 de grade .

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.