Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între soția lui Navalnî și Maia Sandu: nevasta opozantului rus susține că a fost 'urmărită' în Republica Moldova

sky.com
Aleksei Navalnîi

Iulia Navalnîi, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, spune că a vizitat R. Moldova și ar fi fost urmărită la indicația președintei Maia Sandu în timp ce s-a aflat în Chișinău.

Iulia Navalnîi mai spune că ar fi fost reținută pentru mai mult timp la Aeroportul Internațional Chișinău de Poliția de Frontieră. care i-ar fi fotografiat actele. Președinția anunță că a cerut instituțiilor competente clarificări în legătură cu situația semnalată de Iulia Navalinîi.

Soția opozantului rus Alexei Navalnîi a postat vineri, 14 iulie, un mesaj pe pagina sa de Instagram în care susține că a fost urmărită și se întreabă de ce ar face asta președinta Maia Sandu.

„Dragă Maia Sandu, de ce mă urmăriţi. M-am dus la punctul de control şi am fost condusă foarte politicos într-o încăpere separată şi m-au aşezat pe o ladă din metal. I-am întrebat de ce mă reţin, iar ei au zis că este o procedură obişnuită pentru cei care vin pentru prima oară în ţară. Ospitalitate, ce să zic”, a spus Iulia Navalnîi. Ea a mărturisit că a fost întrebată şi unde se va caza şi dacă are bilet retur, însă după ce a prezentat informaţia, nu a fost eliberată şi paşaportul nu i-a fost returnat. Mai mult, aceasta spune că poliţistul i-a fotografiat cu telefonul fiecare pagină din paşaport, iar la final a întrebat dacă este sigură că vrea să intre în Moldova.

„Președinția R. Moldova a reacționat la acuzațiile aduse de Iulia Navalinîi, soția opozantului rus Alexei Navalinîi. S-a dispus investigarea și clarificarea situației de către instituțiile competente – atât în ceea ce ține de verificările la care a fost supusă la sosirea în țară, pe Aeroportul Chișinău, cât și în legătură cu pretinsa sa urmărire”, se arată în nota informativă emisă de instituția Prezidențială. Totodată, Președinția menționează că din 24 februarie, toți cetățenii străini din spațiul CSI sau din țări cu pericol de migrațiune sunt supuși unor proceduri suplimentare de control, la intrarea în R. Moldova. „Datoria instituțiilor este ca aceste verificări să fie făcute în strictă conformitate cu legea și cu o abordare corectă”, potrivit autorităților de la Chișinău, citate de zdg.md.

Alexei Navalny a fost arestat anul trecut chiar de pe aeroport când s-a întors în Rusia după ce fusese tratat în Germania pentru otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.