Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Australian Open: s-a INTERZIS susținerea pentru Shuai Peng, tenismena care a acuzat agresiuni sexuale în China

WTA
Peng Shuai

Organizatorii Australian Open au declarat că siguranța lui Peng Shuai rămâne „principala lor preocupare", chiar dacă oficialii de securitate de la Melbourne au obligat fanii să îndepărteze tricourile care fac referire la fostul număr unu chinez la dublu, relatează Reuters.

O înregistrare video postată sâmbătă pe rețelele de socializare arată cum personalul de securitate de la Melbourne Park confiscă tricouri și un banner cu sloganul: „Unde este Peng Shuai?".

Starea de bine a lui Peng a devenit un motiv de îngrijorare în rândul comunității mondiale de tenis în luna noiembrie, când aceasta a părut să afirme că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, ar fi agresat-o sexual în trecut. După acea postare, ea a lipsit din atenția publicului timp de aproape trei săptămâni, informează Mediafax.

Luna trecută, ea a declarat că nu a acuzat niciodată pe nimeni că a agresat-o sexual și că o postare pe rețelele de socializare pe care o făcuse a fost înțeleasă greșit.

Asociația feminină de tenis (WTA) a suspendat turneele din China din cauza îngrijorărilor legate de siguranța lui Peng, despre care circuitul spune că nu au fost atenuate de recentele sale apariții publice.

„Conform condițiilor noastre de intrare pe bază de bilete, nu permitem accesul cu îmbrăcăminte, bannere sau pancarte cu caracter comercial sau politic", au declarat organizatorii Tennis Australia într-o declarație, ca răspuns la întrebările ridicate în legătură cu înregistrarea video.

„Siguranța lui Peng Shuai este principala noastră preocupare. Continuăm să lucrăm cu WTA și cu comunitatea globală de tenis pentru a căuta mai multă claritate cu privire la situația ei și vom face tot ce putem pentru a ne asigura de bunăstarea ei."

Fostul număr unu mondial Victoria Azarenka, care face parte din Consiliul Jucătoarelor WTA, a declarat la începutul acestei săptămâni că încă nu au primit vești direct de la Peng.

„Nu au existat atât de multe evoluții în ceea ce privește contactul cu Peng Shuai, chiar dacă din partea noastră vom continua să facem toate eforturile pentru a ne asigura că este în siguranță, că se simte bine", a spus Azarenka.

„Să sperăm că vom avea vești de la ea personal la un moment dat. Cred că acesta este obiectivul, principalul obiectiv în acest moment".

Ash Barty, numărul unu mondial, a declarat că situația a unit comunitatea tenisului.

„Să sperăm că nu va trece prea mult timp până când o vom vedea din nou aici", a spus australiana, la Melbourne Park.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.