Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la cel mai înalt nivel: Rusia ameninţă SUA şi spune că are măsuri care pot fi luate împotriva americanilor

rusia sua

Rusia dispune de măsuri care pot fi luate împotriva Statelor Unite într-o bătălie a sancţiunilor, dar deocamdată nu va face nicio mişcare, susţine ministrul adjunct de Externe, Sergei Ryabkov în ziarul Izvestia, informează Reuters. Având în vedere că relaţiile dintre cele două ţări sunt reci în urma situaţiilor din Siria şi Ucraina şi a acuzaţiilor americane conform cărora Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale americane din 2016, legăturile dintre Rusia şi SUA sunt la cel mai jos nivel din perioada de după Războiul Rece.

Trezoreria din SUA a făcut publică, săptămâna trecută, o listă cu 210 ruşi, apropiaţi ai Kremlinului, printre care şi 96 „oligarhi” cu averi de peste un miliard care pot fi vizaţi în viitor pentru sancţiuni. Ryabkov a declarat că acţiunile anterioare ale ruşilor contra SUA au inclus suspendarea înţelegerilor privind sfera nucleară, extinderea listei de politicieni americani văzuţi ca fiind anti-Rusia şi trimiterea acasă a peste jumătate din staff-ul ambasadei americane la Moscova.

„Mai avem măsuri similare în arsenal. Dar activarea lor depinde de o decizie politică separată”, a adăugat Ryabkov. O asemenea decizie ar trebui luată de Vladimir Putin după ce a analizat „mai mulţi factori”, susţine Ryabkov. „Trebuie să analizăm consecinţele acestei liste cu oligarhi şi să avem în vedere cum va fi folosită”, a adăugat el, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.