Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Colegiul Goethe din București - Directorii au demisionat pe fondul controlului Ministerului Educației

colegiul goethe

Toți cei trei directori ai Colegiului German Goethe din București și-au prezentat demisiile, invocând ceea ce ei descriu drept o întâlnire "umilitoare" cu Corpul de Control al Ministerului Educației. Demisiile abrupte au declanșat un protest de amploare în rândul cadrelor didactice și al personalului nedidactic din cadrul colegiului, care și-au promis sprijinul pentru directori și au anunțat că refuză să se angajeze în activități didactice obișnuite până la rezolvarea problemei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de colegiu, demisiile celor trei directori, Ilinca Rodica, Lipan-Weber Maria și Popa Mădălina, au fost provocate de ceea ce aceștia au perceput ca fiind o atitudine lipsită de respect și arbitrară manifestată de membrii Corpului de Control în timpul unei inspecții care a început pe 15 ianuarie 2024.

Cadrele didactice și membrii personalului, cuprinzând atât cetățeni români, cât și germani, și-au exprimat indignarea colectivă într-un comunicat dat publicității în urmă cu o zi. În comunicat se arată: "Manifestarea unei atitudini umilitoare față de toți colegii noștri interogați în cadrul controlului a condus la depunerea demisiei în bloc a celor trei directori ai Colegiului, ca formă de protest și de amendare față de comportamentul celor menționați.".

În semn de solidaritate cu directorii plecați, comunitatea școlară a inițiat un protest, începând cu data de 18 ianuarie 2024. Cadrele didactice și-au declarat intenția de a asigura supravegherea elevilor la clasă, dar fără a efectua evaluări și fără a preda conținuturile didactice obișnuite. Protestatarii au promis să își mențină demonstrația până când Ministerul Educației va răspunde preocupărilor lor și va restabili funcțiile celor trei directori.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.